Bezidejni Liverpool nastavio sa lošim rezultatima, magija Ingsa za tri boda Southamptona

Fudbaleri Liverpoola nastavili su sa lošim partijama u posljednje vrijeme i poraženi su od Southamptona rezultatom 1:0 na St. Mary'su.

Fudbaleri Liverpoola nastavili su sa lošim partijama u posljednje vrijeme i poraženi su od Southamptona rezultatom 1:0 na St. Mary’su.

Iako su mnogi očekivali svih devet bodova, Liverpool je osvojio samo dva u posljednja tri meča u kojima je bio favorit protiv West Bromwicha, Newcastlea i Southamptona.

Danny Ings je fantastičnim lob udarcem već u drugoj minuti doveo svoj tim u vodstvo, nakon čega su gosti krenuli sa napadima.

U prvom dijelu bilo je inicijative Liverpoola, ali ne i velikih prilika, osim dva pokušaja Mohameda Salaha. Rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

Nastavak je donio veliku ofanzivu Liverpoola. U nekoliko navrata sudija Andrew Marriner donio je nekoliko diskutabilnih odluka u korist Svetaca, posebno kada nije dosudio penal zbog igranja rukom koje je bilo evidentno.

Ipak, i pored toga, Liverpool nije imao snage da nešto više napravi, u napadu su gosti bili bezidejni, pa je tako Manchester Unitedu otvoren put ka čelu tabele Premier lige, ukoliko slavi u zaostalom meču protiv Burnleya.

KOMENTARI