“Bez štele i pošteno”u Jajcu: Mladi žele da promijene matricu koruptivnog i nepotističkog djelovanja

Nakon uspješno održanog prvog Guerilla događaja 28.4.2021. godine u Mrkonjić Gradu gdje su mlade ljude dočekali i pozdravili načelnik opštine Dragan Vođević i predsjednik Skupštine opštine Stevica Eremija, koji su dali punu podršku projektu i naglasili da su ovakve aktivnosti važna karika u borbi protiv korupcije, naredni dan su nastavili u Jajcu.
Događaj se drugi dan odvijao ispred Doma kulture u Jajcu 29.4.2021. kojem je, pismenim putem, pružio podršku načelnik Jajca Edin Hozan.

-Srdačno se zahvaljujem na pozivu koji ste nam uputili za održavanje događaja pod nazivom “Bez štele i pošteno”. S obzirom na tematiku i navedene aktivnosti koje se odnose na borbu protiv korupcije u društvu ovaj projekat smatramo izuzetno značajnim za društvenu zajednicu i pružamo mu podršku, istakao je Hozan.

Događaju se ispred Doma kulture pridružio i načelnik policije Jajca Bare Pršlja koji je upisivanjem u knigu “Bez štele i pošteno” istakao da je korupcija veliki problem bosanskohercegovačkog društva i da podržava svaki oblik brobe protiv korupcije i sve one koji se odvaže da prijave korupciju.

-Projekat je prva klasa ove države. Bez prava „jednakog za sve“ nema budućnosti”poručila je dr. Andrea Jurić

“Bez štele i pošteno” slogan je, a ujedno i naziv projekta, koga realizuje udruženje Ja BiH u EU kao dio šireg projekta “Podrška građanima u borbi protiv korupcije” koga implementiraju Centri civilnih inicijativa, kao vodeći partner uz podršku USAID-a.

Moto i naziv projekta zasniva se na ideji da mladi žele da promijene matricu koruptivnog i nepotističkog djelovanja u bh. društvu, tražeći odgovore na aktuelne i protekle slučajeve korupcije, mita, nepotizma i zloupotreba kroz poziv na akciju i pomoć “BEZ ŠTELE I POŠTENO”.

Timovi nastavljaju guerilla događaje u Sarajevu 11.maja 2021.godine.

 

 

(Jajce Online)