Search
Close this search box.

Bez pomaka u istrazi napada na bh. porodicu u Njemačkoj

Podijeli članak:

Prošlo je više od pola godine, ali i dalje nema nikakvog napretka kada je riječ o napadu na porodicu iz Bosne i Hercegovine, koja je nakon samo četiri dana morala napustiti njemački Liberoze, jer su napadi i provokacije bili neizdrživi.

Posljednje što se u medijima moglo čuti jeste da se porodica vratila u Berlin, ali apsolutno više nema nikakvih informacija o ovom slučaju.

Kako su i sami istražioci priznali, sve stagnira već mjesecima i sam incident je potpuno nerazjašnjen. Navodno, porodica koja je odselila više ne sarađuje sa istražiocima, što dodatno otežava cijelu situaciju.

Inače, sam incident je osudila je gradonačelnica Liberozoea Petra Dreizig, koja je rekla da se ovakvi incidenti ne miju tolerisati, jer dovode do stigmatizacije ovog gradića kao uporišta desničarski orijentisanih pristalica.

Podsjetimo, slučaj porodice iz BiH, postao je udarna vijest u svim njemačkim medijima. Kao što smo već pisali, desničarski ekstremisti su nakon svega četiri dana uspjeli otjerati bh. porodicu iz Liberozea. I dok je ova porodica vjerovala da konačno našla svoj dom, ubrzo su napustili ovo mjesto i vratili se u Berlin.  Pod istragom je bio 45-godišnji stanovnik ovog gradića, koji je navodno i inicirao cijeli incident.

On je prve noći došao pred stan ove porodice i pijan uzvikivao “Sieg Heil”, govoreći im da treba da odu. Sljedećeg dana je navodno na trgu došlo do novog incidenta, nakon čega su komšije stale u zaštitu ove porodice.

Nakon što je 12-godišnja djevojčica iz BiH panično nazvala majku da joj kaže da je vrijeđaju na trgu, odmah su došli članovi porodice koji su navodno napali pripadnike ove grupe. Oni su takođe pod istragom zbog fizičkog sukoba.

Međutim, još uvijek se ne zna tačno šta se desilo na trgu, jer su izjave i svjedočenja prilično kontradiktorni. Zapravo, ovaj cijeli slučaj je, prema navodima policije, pun kontradiktornosti što dodatno otežava samu istragu, koja se mjesecima nije pomjerila sa mrtve tačke.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vrh planine Nemrut jedno je od najljepših mjesta u Turskoj za posmatranje izlaska i...

se tiče prognoze za neki naredni period, nisu nikako optimistične što se tiče proizvođačima...

Miralem Pjanić (34) je u razgovoru za talijanski Corriere dello Sport otkrio da je...

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za veljaču 2024. u Federaciji BiH iznosila...

U evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH početkom marta bilo je 338.528...

Tekstilna industrija u Bosni i Hercegovini postaje sve atraktivnija grana. U našoj zemlji posluje...