Besplatni ulazi i popusti u Jajcu na Svjetski dan turizma

Podijeli članak:

Turistička zajednica općine Jajce 27. i 28. septembra obilježava Svjetski dan turizma.

Širom svijeta 27. septembar se obilježava kao dan turizma i tako promiče svijest o važnosti turizma, njegovih društvenih, kulturoloških i ostalih vrijednosti. Svjetski dan turizma obilježava se svake godine na dan kada je osnovana Svjetska turistička organizacija.

Svjetski dan turizma ove se godine obilježava pod geslom Tourism & Green Investments/Turizam i zelena ulaganja, a Turistička zajednica općine Jajce prvi put uključit će se u obilježavanje Svjetskog dana turizma 27. i 28. septembra.

U saradnji s Agencijom za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, Muzejom II zasjedanja AVNOJ-a, Franjevačkim muzejom Jajce, motelom Plaža, hotelom Premium i hotelom Plivsko jezero, u okviru obilježavanja Svjetskog dana turizma, 27.i 28. 9. svoja će vrata otvoriti brojne turističke atrakcije koje će se moći posjetiti uz popuste do 50 posto ili čak i potpuno besplatno, s ciljem što boljeg upoznavanja sa sadržajima i atrakcijama u Jajcu.

Prema obimu dolazaka i noćenja turista, kao i prema obimu turističke ponude Jajce spada u vodeće turističke destinacije u BiH.

 

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Reporteri skopske Televizije Telma otkrili su i mjesto gdje je zakopan Panče Žežovski, ubijeni...

Ljekar trebinjskog Doma zdravlja Aleksandar Babić izgubio je bitku za život. Priča o doktoru...

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.