Benjamin Halaba i Goran Biljaka stekli trenerske licence po RINCKU

Podijeli članak:

RS BIH drugu godinu radi školovanje trenera po RINCK konvenciji. RINCK konvencija je je predstavljena 2000.godine a dobila je naziv po bivšem predsjedniku EHF komisije za metode, Claudeu Rincku, a osnovni cilje ove konvencije je da stvori standardna pravila za edukaciju trenera u Evropi, čuvajući i štiteći regionalne i nacionalne karakteristike edukacije trenera, te kako bi se olakšalo zapošljavanje trenera u svakoj od zemalja potpisnica.

Iz našeg kantonu u prošloj godini treću kategoriju po RINCKU stekli su Fuad Mahmutović, Sulejman Beganović, Irhad Ohran i Amir Šahman, dok je prvu kategoriju dobio Muamer Zukić.

Od ove godine još dva trenera su dobili trenerske licence koje su priznate u cijeloj Evropi a to je trener MRK SLOGA Goran Biljaka (I kategorija) i trener RK JAJCE (II kategorija).

Iskrene čestitke svim trenerima, nadamo se da će i ostali trener sa našeg područja a i šire nastaviti ozbiljno usavršavati svoje trenersku znanje i naravno sve naučeno da prenesu na naše najmlađe.

 

(rs-sbk-ksb.ba)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.

Rijetki su roditelji koji se nisu susreli sa situacijom u kojoj njihovo dijete želi...

Udruženje lektora Republike Srpske bira riječ koja je obilježila 2023. godinu. Pozivaju i građane...