Begić: Ako ostanemo na okupu, možemo i više od trećeg mjesta, cilj je Evropa

Početak priprema za nastavak sezone u Premijer ligi BiH se bliži, a tako i okupljanje fudbalera Širokog Brijega u klupskom kampu Musa-Karačić.

FOTO: Facebook/NK Široki Brijeg

Početak priprema za nastavak sezone u Premijer ligi BiH se bliži, a tako i okupljanje fudbalera Širokog Brijega u klupskom kampu Musa-Karačić.

Toni Karačić će prozivku obaviti 11. januara, a na njoj će se pojaviti i Zvonimir Begić, fudbaler koji iza sebe ima jako dobru jesenju polusezonu i uzdanica je tima s Pecare.

Begić je u razgovoru za Sportske novosti najavio proljetni dio sezone i izrazio optimizam da se Široki može boriti i za viši plasman od trećeg mjesta.

“Svi u klubu zadovoljni smo postignutim jesenas. Rijetki su vjerovali da možemo do trećeg mjesta. Međutim, svojim igrama, unatoč svim problemima koji su nas pratili, zaslužili smo ovakav plasman. Ostali smo bez važnih igrača, s dosta mladih u momčadi, ali igrali smo dobro. Pauza je stigla kad smo bili baš u pravom ritmu. Ako ostanemo svi na okupu, možemo i više od trećeg mjesta”, rekao je Begić za Sportske novosti i dodao:

“Spremimo li se dobro i ostanemo zdravi, nastavit ćemo s našom igrom kroz kvalitetan posjed lopte do pravih rezultata. Cilj je Evropa i mislim da je možemo ostvariti. Ići ćemo kao i do sada, utakmicu po utakmicu”, istakao je veznjak Širokog u novogodišnjem intervjuu za Sportske novosti, koje su ga proglasile najvećim otkrićem u jesenskom dijelu sezone u Premijer ligi BiH.

Podsjećamo, Široki je već dogovorio veliki broj pripremnih utakmica, a generalnu probu će igrati protiv Željezničara na Grbavici 20. februara.

KOMENTARI