Bare Pršlja o optužbama Esada Hodžića: On je zvanično prijavljen od strane građanina za uzimanje tuđe pokretnine…

Podijeli članak:

Nedavni incident u Jajcu privukao je pažnju medija nakon što je Esad Hodžić, šef Odsjeka za administrativne poslove Ministarstva unutarnjih poslova za općine Jajce i Dobretići, podnio prijavu za verbalni i fizički napad, piše Jajce Online.

Prema Hodžićevim izjavama, incident se dogodio u njegovoj kancelariji, a izvršitelj navodnog napada je načelnik Policijske uprave Jajce, Bare Pršlja. Vijest o ovom događaju brzo je odjeknula u medijima širom zemlje, izazivajući značajnu pažnju javnosti.

Uslijed ovih optužbi, načelnik Pršlja je također reagirao na situaciju. Kako se slučaj dalje razvijao i kakve će biti reakcije nadležnih institucija, ostaje za vidjeti u nadolazećim danima.

– Zbog interesiranja javnosti i istinitog informiranja građana, a ne pristranog obmanjivanja javnosti od strane gospodina Esada Hodžića, u potpunosti demantiram navode iz objavljenog teksta, te Vas upućujem na traženje informaciju iz MUP-a koji postupa po navedenim prijavama i prikuplja materijalne dokaze, koji očito neodgovaranju nečijim lažima.

Da, i ja mislim da je puno lakše glumiti žrtvu i varati ljude, te zloupotrebljavati svoju poziciju i izluđivati radne kolege glupostima, te koristiti radno mjesto za obavljanje privatnih poslova, nego da javnost istinu zna, da je gospodin Esad zvanično prijavljen od strane građanina za uzimanje tuđe pokretnine i vodi se istraga, te postoje osnovi sumnje za izvršenje KD.

Jajčani, a posebno radne kolegice dobro znaju tko je Esad Hodžić i o kakvom se Sefu radi, a uskoro će i javnost saznati, da se nečasne radnje i lopovluk ne mogu sakriti Božjom milošćom, zaključio je načelnik Bare Pršlja za naš medij.

Postao viralan

U utorak, na našem portalu Jajce Online odnosno na Facebook stranici, podijeljena je vijest o Novaku Đokoviću koja nije odgovarala samom naslovu. Naslov je sugerisao tuču između Esada Hodžića i načelnika Bare Pršlje u Jajcu, ali sadržaj same vijesti nije bio povezan s tim događajem.

Kao urednici portala, nismo vršili nikakve izmjene na tu vijest o proslavljenom teniseru, već je nepoznata osoba promijenila samo naslov. Naš portal koristi plugin koji automatski dijeli vijesti na našoj Facebook stranici koja ima preko 137.000 pratitelja. Očito je neko dobro poznavao sistem i iskoristio svoje cyber znanje kako bi promijenio naslov i generirao viralni sadržaj.

Članak je, bez jasne veze s naslovom, brzo postao viralan.

Ovime želimo naglasiti da ne stojimo iza takvih promjena naslova i da ćemo poduzeti mjere kako bi spriječili ovakve incidente u budućnosti.

 

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Netfliks je objavio trejler za drugi dio šeste, ujedno i posljednje sezone hit serije...

Reporteri skopske Televizije Telma otkrili su i mjesto gdje je zakopan Panče Žežovski, ubijeni...

Ljekar trebinjskog Doma zdravlja Aleksandar Babić izgubio je bitku za život. Priča o doktoru...

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...