“Barbi” obara rekorde u bioskopima, “Openhajmer” ga prati

Podijeli članak:

Novi film “Barbi”, u kojem glumi Margo Rabi, o svjetski poznatoj lutki napunio je bioskope ove nedjelje u SAD i ostvario zaradu od 155 miliona dolara, što bi mogla da bude rekordna suma na američkoj sceni za 2023. godinu, saopštio je danas Varner Bros.

Film Kristofera Nolana “Openhajmer”, o pravljenju atomske bombe, prevazišao je očekivanja sa zaradom od 80.5 miliona dolara, u bioskopskoj borbi koju neki nazivaju “barbenhajmer”, prenio je “Reuters”.

Rezultati su pružili više nego dobrodošao podsticaj filmskim studijima i bioskopima koji su do sada imali razočaravajuće ljeto.

“Ludnica” oko “barbenhajmera” privukla je publiku u bioskope, koji su ponovo jedno od glavnih mjesta okupljanja ljubitelja filma, navodi britanska novinska agencija.

Zarada “Barbi” od 155 miliona dolara premašila je sumu od 146.4 miliona dolara za film “Super Mario bros” u aprilu i postala je rekordna u SAD kada je riječ o filmu koja je režirala žena, Greta Gervig.

Drama “Openhajmer” sa Kilijanom Marfijem u glavnoj ulozi, koji glumi Roberta Openhajmera, čoveka koji je razvio atomsku bombu je, osim zarade u SAD, donijela u inostranstvu 93.7 miliona dolara, pa je ukupno inkasirano 174.2 miliona, saopštio je Universal Pictures.

 

 

(nezavisne)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.

Turistička zajednica općine Jajce 27. i 28. septembra obilježava Svjetski dan turizma.

Sudeći prema iskustvu iz perioda inflacije, nakon što gorivo ponovno bude skuplje – uslijedit...

Nermina Kovač je samohrana majka troje djece.

Zukan Helez, ministar odbrane BiH bio je večerašnji gost “Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem”...