Banjaluka: Vlado Đajić, novi predsjednik Gradskog odbora SNSD-a

Vlado Đajić novi je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, a kao prvi korak u svom radu najavio da će biti urađena analiza rezultataa proteklih izbora, kao i rad na reorganizaciji i vraćanju starog članstva.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je raspušten Gradski odbor i formiran novi privremeni odbor, a da će dužnost novoizabranog Đajića biti da rekonstruiše Gradsku organizaciju.

Dodik je rekao da je Đajić ugledan ljekar, čovjek koji je bio na usluzi svim ljudima i svojim djelovanjem pokazao da istinski pripada SNSD-u.

“Njegova dužnost će biti da obezbijedi novo aktivno organizaciono i političko jedinstvo, dok će novi odbor će imati obavezu da pripremi izbore u gradskoj organizaciji”, rekao je Dodik na konferencijiza novinare u Banjaluci.

Ovaj potez, tvrdi lider SNSD-a, rezultat je činjenice da je stranka na prošlim izborima izgubila mjesto gradonačelnika.

“Međutim, naša partija ostala je i dalje snažna, dobila je najveći broj glasova ovdje u Banjaluci i pokazala se kao organizaciono i politički potentna da obezbijedi svoj dalji opstanak i jačanje”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić je kao prvi korak u svom radu najavio da će biti urađena analiza o rezultatima proteklih izbora, kao i rad na reorganizaciji i vraćanju starog članstva.

“Izradićemo i strukturu i akte Gradskog odbora i ono što je za nas bitno, a to je da pravimo jedan pokret za Republiku Srpku, okupljanje za Banjaluku kao što je to bio naš slogan”, rekao je Đajić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da je ljekar, čovjek iz naroda i da će nastaviti da radi u korist naroda.

“Legitimitet mi daje i to što sam imao 17.800 ličnih glasova na prošlim izborima i zahvaljujem svima koji su glasali za mene i za nas”, rekao je Đajić.

Đajić, koji je i generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, rekao je da isto kao što su napravili UKC imaju plan da od Banjaluke naprave moderan, evropski grad.

“Očekujem veliku podršku, želim da unaprijedim svakog pojedinca u Banjaluci, od Gospodske ulice do seoskih i prigradskih naselja”, rekao je Đajić.

BHRT