Banjalučanka osuđena na kolica: Majci petogodišnjeg dječaka je potrebna pomoć za liječenje

Podijeli članak:

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Banjalučanku Milijanu Džajić, majku petogodišnjeg dječaka koja je osuđena na invalidska kolica.

Kako su naveli iz ovog Udruženja, za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17047, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere iz BiH.

– Nakon što je u oktobru 2020. godine doživjela moždani udar, Milijana nije mogla govoriti, sjediti, kontrolisati fiziološke potrebe. Sada joj se funkcija govora i pokretnost lijeve ruke vratila, a kako bi opet prohodala treba našu pomoć. Do sada je uz pomoć porodice i prijatelja finansirala liječenje, njen muž i otac su se kreditno zadužili i više nemaju načina za osiguranje novca za njeno daljnje liječenje – kazali su iz Pomozi.ba.

Dodali su da je za nastavak terapija primjenom robotske neurorehabilitacije u Nišu gdje se ova mlada žena trenutno nalazi potrebno 13.090 evra.

Milijani, koja za nekoliko dana puni 36 godina, osim poziva na broj 17047 pomoći možete i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.

Rijetki su roditelji koji se nisu susreli sa situacijom u kojoj njihovo dijete želi...

Udruženje lektora Republike Srpske bira riječ koja je obilježila 2023. godinu. Pozivaju i građane...