Baletni spektakl “Orašar” u Sarajevu rasprodan u rekordnom roku, zakazana i druga izvedba

Podijeli članak:

Baletni spektakl “Orašar” rasprodan je u Sarajevu u rekordnom roku za najavljeni termin 20. decembra u Bosanskom kulturnom centru, a zbog velikog zanimanja publike, u prodaju su upravo puštene ulaznice za novi termin, 21. decembra.

Kao i za prvu predstavu, ulaznice se prodaju u sistemu Entrio.ba, a mogu se kupiti i na prodajnom mjestu Artikulacija BKC i na platou Skenderije.

Prvaci i solisti ukrajinskih nacionalnih kazališta te nagrađivani baletni plesači okupljeni u prestižni baletni ansambl Ukrainian Classical Ballet donose pred sarajevsku publiku najpopularniju baletnu bajku za sve generacije.

Praizvedba baleta “Orašar” održana je u Sankt Peterburgu 18. decembra davne 1892. godine. A već dugi niz godina balet “Orašar” prerastao je u pravi međunarodni fenomen koji je postao simbolom decembarskog i božićnog ugođaja.

“Orašar” kojeg će sarajevska publika ovog decembra moći pogledati u dva termina, obogaćen je svjetlosnim efektima, raskošnim kostimima i impresivnom produkcijom, a garancija nezaboravnog doživljaja svakako je i briljantna muzika Petra Iljiča Čajkovskog, uz koreografiju Valerija Petroviča Kovtuna.

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Nije se dalo Majklu Džordanu da i u Vašingtonu napravi uspjeh kao u Čikagu.

Sve je više onih koji se odlučuju za dijetu mesoždera, a jedna od poznatih...

U prekidu je odvijanje saobraćaja na putu Crna Rijeka-Jajce, zbog opasnosti od obrušavanja kamenja...

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić istakao je danas da bi uskoro trebalo da...

lumica Jelena Čvorović Paunović preminula je u 75. godini.

Ko je možda i imao sumnju, danas su mu Milorad Dodik i njegovi pajaci...