Austrijski mediji otkrivaju šta je prethodilo Rizvanovićevom samoubistvu

Podijeli članak:

Austrijski mediji i danas se bave samoubistvom Alena Rizvanovića, trostrukog ubice porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koji je prije par dana izvršio samoubistvo u svojoj ćeliji u austrijskom zatvoru Štajn.

Naime, riječ je o ubici osuđenom na doživotnu robiju zbog napada od 20. juna, 2015. godine kada je svojim džipom velikom brzinom uletio u pješačku zonu u Gracu i tom prilikom ubio troje ljudi dok ih je 36 povrijeđeno. Među troje smrtno stradalih u njegovom suludom pohodu bilo je i četvorogodišnje dijete.

Ali, kako danas prenose austrijski mediji, on je prije samoubistva pravosudnim organima uputio dopis kojim je navodno tražio novo suđenje.

Još uvijek nije jasno na osnovu čega je tražio novo suđenje, ali kako mediji prenose, to samo potvrđuje ranije priče da je on sebe zapravo vidio kao žrtvu.

Štaviše, mediji podsjećaju da je on do samog kraja suđenja, kada je osuđen na doživotnu, tvrdio da je nevin. Takođe, prenose da nije podnosio zatvorska pravila te da je od 2016. godine pokazivao samoubilačke tendencije.

Podsjetimo, Rizvanović je u Austriju došao tokom ratnih dešavanja u BiH, ali se nikada nije uspio uklopiti niti asimilirati u austrijsku zajednicu. On se u periodu prije napada navodno družio sa islamistima, a suprugu je tjerao da bude pokrivena, što je ona odbijala, zbog čega je na kraju dobio zabranu prilaska njoj i djeci.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Reporteri skopske Televizije Telma otkrili su i mjesto gdje je zakopan Panče Žežovski, ubijeni...

Ljekar trebinjskog Doma zdravlja Aleksandar Babić izgubio je bitku za život. Priča o doktoru...

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.