Austrijska organizacija pruža podršku ljudima u poplavljenim zonama u BiH

Podijeli članak:

Pokret Snaga Domovine uključio se u pomoć ljudima koji su se zadesili u poplavljenim područjima nakon nedavnih vremenskih nepogoda koje su pogodile Krajinu, a kao saveznik u podršci pridružila se i velika austrijska organizacija Samariterbund.

Kao i 2014. godine kada su bile poplave u Bosni i Hercegovini, Samariter Bund se i ovaj put odazvao pozivu i spreman je uputiti pomoć u tehnici i ljudstvu u Bosnu i Hercegovinu, naveli su iz Pokreta.

Timovi su već na terenu:

“Ljudima u zoni katastrofe je potrebna naša pomoć brzo. Prekogranična solidarnost sada je ono sto nam treba”, naglašava generalni direktor Udruženja Samariter Bund iz Beča Oliver Löhlein.

Trenutno je prvih 40 paleta utovareno na kamione u Beču. Logistika organizacije trenutno radi punom parom kako bi pripremila obimne carinske papire i tovarne liste te omogućila nesmetan prelazak granice.

“Samariterbund je otvorio račun u svrhu uplata za pomoć poplavljenim područjima na koji se mogu uplatiti sredstva. Ovim putem pozivam bosansko-hercegovačku dijasporu iz čitave Europe da uplati novac na račun Samariter Bunda kako bi pomoć ljudima u bosanskoj Krajini što brže i sigurnije bila proslijeđena”, naveo je Ahmed Husagić iz Pokreta Snaga Domovine.

Pomoć će biti podjeljena općinama u Unsko-sanskom kantonu (Bihać, Bosanska Krupa, Ključ, Velika Kladuša, Sanski Most) kao i opštinama u Entitetu RS (Prijedor, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica, Bosanski Novi).

(N1)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...