Atletičari jajačkog ‘Vodopada’: Veliki snovi i velika ostvarenja najmlađih članova

Atletski klub „Vodopad“ iz Jajca, bio je jedna od lijepih vijesti koje su obilježile, sada već proteklu 2020. godinu. Tako smo mogli svjedočiti mnogobrojnim uspjesima ovog kluba, među kojima je veoma zapaženo i ono održano pred sami kraj protekle godine u Sarajevu, piše Jajce Online.

Naime, u dvoranskom Federalnom prvenstvu nastupila su tri predstavnika kluba. Dražetić Anđelko na 60 m. za mlade juniore osvojio je srebrnu medalju s rezultatom 7,64, Matija Lučić za dječake osvojio je prvo mjesto na 60 m.prepone rezultatom 9,10 i 60 m 7,96, te Asima Kokić pionirka u skok u vis u konkurenciji mlađih Juniorki bronzanu medalju i 3. mjesto s rezultatom 120 cm.

Sve ovo, ali i mnoštvo drugih uspjeha bili su povod da upoznamo ovaj klub pod vodstvom trenera Saliha Keljalića.

U samom uvodu za Jajce Online Keljalić je naglasio kako klub broji 35 članova, od čega je aktivno od 20 do 30 radi aktuelne situacije s pandemijom korona virusa. Članovi su uzrasta od 7 do 17 godina, a među njima je mnogo talentovanih, kako ističe.

Ipak, što su veći rezultati, veće su i potrebe kluba, o čemu bi se posebno trebalo razgovarati i razmotriti koji je najbolji način podrške klubu. No, ipak, ono što trener posebno naglašava: „Takmičenja su najbolji treninzi. I zato smo često učesnici istih. Tu provjeravamo svoje mogućnosti do maksimuma.“

Najbolje to znaju i sami članovi, od kojih vam ovaj put donosimo troje iz mlađe grupe. Evo šta su oni rekli za Jajce online.

Amar Bošnjak je desetogodišnjak, koji godinu i po trenira atletiku. U Čitluku je osvojio dva zlata u kategorijama skok uvis i bacanje vorteksa. On nam je rekao da trenira dva puta sedmično te najviše voli preskakati prepone i skakati uvis. Osim toga, ovaj talentovani dječak trenira i još dva sporta. Karate 5 godina i fudbal tri godine.

Od svega mu je, kako kaže najdraži fudbal, a kad poraste želi da postane profesionalni fudbaler. Uzor mu je naš proslavljeni Miralem Pjanić, a u slobodno vrijeme baš poput većine vršnjaka igra igrice.

Njegova kolegica s treninga Amina Popaja, dvanaestogodišnjakinja je koja trenira tri godine. I ona je u Čitluku osvojila nagrade, a to su drugo mjesto u bacanju kugle i treće u bacanju vorteksa. Nakon toga uslijedila je još jedna nagrada i plasman na 2 .mjestu u Čitluku.

Ona kaže da trenira pet puta sedmično, a osim atletikom bavi se i sviranje. Violinu svira nešto više od godinu dana, kao i flautu, a kada poraste voljela bi se baviti profesionalno atletikom i sviranjem violine. Odlična je učenica, a na treninge dolazi i radi treninga ali i društva koje je tu stekla.

 

Sličnog je mišljenja i Amina Keljalić, jedanaestogodišnjakinja koja trenira tri godine. U Čitluku je osvojila drugo mjesto, a u Tuzli prvo, a u budućnosti bi se voljela baviti bacanjem koplja. Odlična je učenica, a uspješno usklađuje sve obaveze. Njen uzor je Amel Tuka, a za trenera Keljalića ima samo riječi hvale, jer kako navodi, izvlači maksimum od nje, ali i drugih kolega s treninga.

 

Svima poručuje da slijede svoje snove, jer u budućnosti ih mogu ostvariti, čak i ako ne budu striktno u toj kategoriji, važno je da sanjaju i vjeruju u njihovo ostvarenje.

Vjerujemo u uspjeh ovih mališana, a uskoro donosimo i nastavak priče sa starijim članovima atletskog kluba „Vodopad“.

 

 

(Jajce Online)