Asim Sarajlić saslušan u Tužilaštvu BiH: Kako je i gdje nestalo 20.000 KM tokom prodaje Audija supruzi Osmana Mehmedagića

Asim Sarajlić, delegat SDA u Domu naroda Bosne i Hercegovine, kako je Raport i najavio, saslušan je jutros u Tužilaštvu BiH.

Saraljlić je dobio poziv da da iskaz vezano za okolnosti prodaje skupocjenog automobila Audi Q5 Ameli Šehović, supruzi direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića, o čemu je Raport prvi izvijestio.

Naime, od 27. maja 2019. godine na njeno se ime vodi Audi Q5, koji je kupila od Sarajlića.

Dodatni problem u ovoj kupovini predstavlja činjenica da je Sarajlić član Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e, čiji je direktor Mehmedagić.

SIPA je po nalogu Tužilaštva BiH u finansijskoj istrazi utvrdila da je ugovorena vrijednost vozila bila 62.000 KM, ali, kako tvrdi Avaz, Sarajliću su s računa Mehmedagića isplaćene 42.000 maraka.

Gdje je “nestalo” još 20.000 KM? Za ovim iznosom se još uvijek traga, a sumnja se da je i ovaj dio transakcije plaćen u gotovom novcu.

Tužilaštvo BiH, inače, Mehmedagića istražuje u okviru predmeta u vezi zloupotrebe položaja. Cilj je utvrditi da li je neko potrošio više nego je zaradio.

Ako jeste, onda postoji osnovana sumnja da je novac “opran”.

 

 

(raport.ba)