Jajce Online
SPORT

Ana Bojanić: Uz dobar radi i trud uspjeh neće izostati!

Bez Ane Bojanić (23) iz Jajca nezamisliva je odbrana u ŽNK “Iskra” Bugojno, ali i seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ona s velikim uspjehom nastupa za svoj klub koji se bori za sami vrh Premijer lige BiH, dok joj u reprezentativnoj karijeri nedostaje još utakmica, ali bodova kako bi se naš tim domogao SP.

Bez nje nezamisliva odbrana jer njene igračke vještine i korpulentnost ulijevaju dodatnu sigurnost u zadnjoj liniji.

ŽNK Iskra se nalazi na 3.mjestu Premijer lige za žene, Što očekujete u drugom dijelu sezone?

– Na početku sezone cilj nam je bio da smo među prve tri ekipe u ligi i to smo ostvarili. Ekipa je trenutno na odmoru i vjerujem da u drugom dijelu takmičenja možemo dati puno više. Uz dobar radi i trud uspjeh neće izostati.

Što nam možete reći o kvaliteti igre u Premijer ligi BiH za žene?

– U odnosu na ranije godine dosta bolja liga, iako još uvijek nije na nivou na kojem bi mogla i morala biti. Jednostavno nema interesa i većih ulaganja. Puno klubova nema odgovarajuću logistiku, ali unatoč svemu cure uživaju i daju svoj maksimum i svi skupa se borimo za neko bolje vrijeme. Savez BiH i klubovi ulažu koliko su u mogućnosti, ali treba nam veća podrška svih medija.

Član ste reprezentacije BiH kojoj je trenutno odlazak na SP 2023. godine čini kao teška misija. Vaše mišljenje koji je razlog?

– U skupini su velike reprezentacije kao što su Rusija i Danska. Poremetilo nas je to što smo lošije otvorili kvalifikacije i izgubili bodove tamo gdje smo planirali da ćemo biti najjači, i samim tim nam je samopouzdanje za dalji tok kvalifikacije palo. Vjerujem da ćemo završni dio kvalifikacija tj. utakmice koje su ostale odigrati dosta bolje i uzeti bodove.

Igrački uzor?

– Igrački uzor mi je Gerard Pique.

Vaše ambicije? Da li ima neka liga gdje biste voljeli zaigrati?

– Naravno da bi se voljela okušati recimo u nekoj od najjačih liga kao što su Njemačka, Švedska ili Engleska.

Kada bi morali opisati sebe kao nogometašicu kako bi to izgledalo?

– Pa sebe uvijek analiziram poslije utakmice i treninga, što može više i bolje te pokušavam to ispraviti, ali sad bi više voljela da me drugi opisuju kakva sam kao nogometašica.

 

(Sport Jajce)

Povezane vijesti

Reprezentativci BiH obavili trening u Podgorici, Edinu Džeki zamotana noga

admin

Zmajevi se okupljaju u Sarajevu, Roberson se oporavio, na raspolaganju Bećiragiću

admin

Petev najavio promjene za Rumuniju, osvrnuo se i na parolu BH Fanaticosa

admin