Amsterdam, grad za svačiji ukus

Ova izuzetno uređena kraljevina, kojom već duže vrijeme vladaju žene, nije bez razloga stjecište turista iz cijelog svijeta, ali i imigranata svih nacija i boja, koji daju poseban pečat zemlji, čiji se najveći dio nalazi ispod površine mora.

 

  • Amsterdam grad mostava

    Amsterdam grad mostava

    FOTO: AGENCIJE


Amsterdam je jedan od rijetkih gradova Evrope u kome ćete se najmanje osjećati kao stranac, jer ovdje živi više od 180 nacija. U gradu ima više od pedeset muzeja, a najpopularniji su “Stedelijk“, Muzej savremene umjetnosti, “Van Gog” sa stalnom postavkom, Muzej voštanih figura “Tiso” i originalna pivara “Hajneken”. Izbor je nevjerovatan i kako god doživljavali umjetnost, u Amsterdamu ćete nesumnjivo pronaći muzej koji će zadovoljiti vaš ukus.

 

 

  • Amsterdam

    Amsterdam

    FOTO: AGENCIJE


Noćni život u Amsterdamu predstavlja pravi izazov. Postoji više od pedeset bioskopa, pozorišta, u kojima se predstave igraju i na engleskom jeziku, a koncerti klasične muzike se izvode u prelijepim, osvijetljenim, parkovima.

Idealno mjesto za šetnju je pored rijeke Amstel. Za večernju zabavu posjetite barove u dijelu grada pod nazivom Jordan. Lokacije koje biste također trebali obići u Amsterdamu su Rajks muzej i stadion Ajaksa…

 

 

(avaz)