Search
Close this search box.

Američke sankcije gase račune i televiziji Una, ali “Prointer” će biti u najvećem problemu

Podijeli članak:

Ubjedljivo najviše problema imaće kompanija “Prointer ITSS”, poznata kao miljenik javnih preduzeća i institucija čije je tendere redovno osvajala posljednjih godina i koja sa njima ima najviše posla

Kao prvu posljedicu, firme koje su jučer sankcionisane od strane Sjedinjenih Američkih Država, u najskorijem roku mogu očekivati gašenje računa.

Ovim će biti onemogućeno zakonito poslovanje “Prointer ITSS”, “Infinity International grupe”, “K-2 Audio Company”, “Kaldera Company”, “Sirius 2010” i televizije “Una World”, piše Capital.

“Prointer ITSS” u najvećem problemu

Ubjedljivo najviše računa ima firma “Prointer ITSS” i to čak 30, za njima je “Kaldera Company” koja ima 17, “Sirius 2010” koji ima 13 računa, “K-2 Audio Company” u “Una World” koji imaju po sedam, te “Infinity International” koji ima pet računa.

Ubjedljivo najviše problema imat će kompanija “Prointer ITSS”, poznata kao miljenik javnih preduzeća i institucija čije je tendere redovno osvajala posljednjih godina i koja sa njima ima najviše posla.

Podsjećamo, ove kompanije su danas završile na OFAC-ovoj listi sankcija Ministarstva trezora SAD-a, skupa sa odgovornim licima Milenkom Čičićem i Đorđem Đurićem, koji također mogu očekivati gašenje tekućeg računa.

Sličnu sudbinu nedavno su doživjeli i najviši nosioci vlasti u Republici Srpskoj, kojima su banke nakon uvođenja sankcija, pogasile sve račune.

Vlasti su rješenje pronašle u izmjeni zakona kojim je omogućeno isplaćivanje plata na ruke sankcionisanim osobama, a kompanije u osnivanju novih pravnih lica.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Meteorolog Nedim Sladić je otkrio da bi izuzetno sparno vrijeme moglo potrajati bar još...

Honor je jučer u Kini predstavio Honor Magic V3 koji se izdvaja kao vrhunac...

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine dostavilo je podatke da je Komisija za uništavanje opojnih...

Zahtjev Saveza udruženja penzionera FBiH za povećanje penzija od 10 posto počevši od decembra...

Pjesma “Pluća su mi bolna”, koju je napisao Dragiša Nedović, nastala je 1950. godine,...

Najmanje 22 učenika je poginulo u Nigeriji kada se srušila dvospratna školska zgrada u...