Alispahić o neuspjeloj probi u Želji: Imali smo dogovor koji je prekršen, sjećam se detalja

Iskusni veznjak Željezničara Mehmed Alispahić, bio je gost novog izdanja emisije Plava svlačionica, koja se emituje na YouTube kanalu 1921 TV-a.

FOTO: Facebook/FK Željezničar

Iskusni veznjak Željezničara Mehmed Alispahić, bio je gost novog izdanja emisije Plava svlačionica, koja se emituje na YouTube kanalu 1921 TV-a.

Alispahić je ponikao u bugojanskoj Iskri, kasnije je tokom svoje karijere imao čast i da u okviru Lige prvaka zaigra protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu, a bilo je to dok je nosio dres Dinamo Zagreba.

“San svakog igrača je da igra Ligu prvaka. Ja sam se okušao u tome i mogu reći da je to poseban osjećaj. Kad čuješ tu himnu Lige prvaka… Poseban osjećaj je igrati na Bernabeu. Izlazim na teren, a pored mene su veliki igrači poput Ozila, Xabi Alonsa, trener je bio Mourinho… Poželio bih svakom da to doživi”, rekao je Alispahić za 1921 TV.

U Dinamo je Alispahić stigao iz Šibenika u kojem je postao jedan od najboljih igrača hrvatske lige, ali onda su ga povrede spriječile da nastavi sa pravim razvojem svoje karijere.

“Pa mogu reći i da jesu. Kad sam došao iz Šibenika, odmah sam doživio lom ruke i to me dosta usporilo u nečemu što sam bio zacrtao. Šest mjeseci sam pauzirao i povrede su dosta kumovale u razvoju moje karijere”, rekao je Alispahić.

Prije tri godine je Alispahić imao i jednu jednogodišnju epizodu u Bahreinu, u tamošnjem Al-Ahliju.

“Ta ponuda je došla slučajno. Odlučio sam se da odem i da vidim šta je to tamo. Naravno, jednim dijelom i zbog novca, ali zanimalo me i kakav je tamo fudbal. Bahreinci su talentovani, ali s taktikom moraju napredovati. Ostaje mi ta država u lijepom sjećanju”, istakao je Alispahić, koji se iz Bahreina vratio u Šibenik, da bi potom obukao dres Slobode, a onda i Željezničara.

Međutim, Alispahić je tako iz drugog pokušaja obukao dres Plavih, pošto je prije skoro 15 godina jedne prilike boravio na probi na Grbavici, a objasnio je kako se sve tada odvijalo.

“To je bilo jako davno ,ali se sjećam detalja i danas. Safet Kmetaš, Ermin Zec i ja smo došli. Tada je Telibećirević bio predsjednik. Imali smo dogovor koji se prekršio, trebali smo potpisati i na kraju nismo jer su se neke stavke u ugovoru promijenile. Takav je put bio, ali na kraju sam opet došao tu i drago mi je”, prisjetio se Alispahić.

Željezničar je polusezonu u Premijer ligi BiH završio na drugom mjestu na tabeli, ali sa ogromnih devet bodova zaostatka za Sarajevom.

“Ima dosta iskusnih igrača, dosta puta napravimo rezultat, a kada trebamo da ga potvrdimo, posebno na Grbavici, kiksnemo. Ne znam pravi razlog stvarno. Sigurno da očekujemo bolja izdanja u buduće. Ako želimo biti prvi moramo pobjeđivati ovdje”, rekao je Alispahić o igrama Želje.

Cijela polusezona se odigrala bez navijača, a Alispahić je vidno razočaran takvim stanjem.

“Pa, nikakav je osjećaj, iskreno. To je skroz druga priča. Dajemo sve od sebe da to radimo kako treba, ali da je ugodno – i nije. S publikom ti imaš poseban motiv, adrenalin… Sve je drugačije”, rekao je Alispahić za kraj razgovora za 1921.

Cijelu emisiju pogledajte NA OVOM LINKU!

[embedded content]

KOMENTARI