Search
Close this search box.

‘Ako Titove ostatke ne žele u Beogradu, preuzet će ih Sarajevo’

Podijeli članak:

Posmrtni ostaci doživotnog predsjednika socijalističke Jugoslavije Josipa Broza Tita mogli bi završiti u Sarajevu ukoliko ih srbijanske vlasti pokušaju premjestiti iz Kuće cvijeća u Beogradu kako je to predložio privremeni gradonačelnik tog grada Aleksandar Šapić.

Tako nešto najavio je u srijedu predsjednik vlade KS Nihad Uk koji je reagovao na Šapićevu najavu Titova “protjerivanja” iz Beograda odnosno premještanja njegovih posmrtnih ostataka u Kumrovec kako bi se Kuća cvijeća u krugu nekadašnje rezidencije doživotnog jugoslavenskog predsjednika u beogradskoj Užičkoj ulici pretvorila u “muzej srpske povijesti”.

U reagiranju na društvenoj mreži Facebook Uk je Šapiću koji je kadar srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića poručio kako Tito sigurno neće ostati bez mjesta koje bi ga prihvatilo jer postoji grad na području bivše Jugoslavije koji se diči partizanskim nasljedstvom.

“Postoji jedan antifašistički grad koji se diči nasljedstvom partizana i jednog od najvećih antifašističkih pokreta u Europi tijekom Drugog svjetskog rata, ali i po antifašističkom otporu bolesnim ideologijama u skorijoj prošlosti, a koji će ponosno preuzeti ostavštinu Tita i skrbiti o njoj kako dolikuje, a to je Sarajevo”, napisao je Uk koji je član Naše stranke (NS), članice vladajuće koalicije na razini BiH.

Podsjetio je kako glavna sarajevska ulica i danas nosi ime Maršala Tita.

Pokušaji da se taj naziv promijeni i ona dobije ime Alije Izetbegovića propali su zbog oštrog protivljenja javnosti.

“Pozdrav iz Titove (ulice) za Beograd”, napisao je Uk na kraju poruke Šapiću koji je poznat kao promotor četničkog pokreta i poklonik nacističkog suradnika Draže Mihailovića.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hercegovac Jozo Soldo svestrani je kreativac. Soldo je svoj hobi izrade industrijskih lampi i...

Pred sudom u austrijskom Velsu danas se pojavio državljanin Crne Gore (40) koji se...

Turistički kompleks „Grad sunca“ Rodoljuba Draškovića u Trebinju od početka gradnje je privilegovan jer...

Poslanici u Turskoj u skupštini na dnevnom redu imali i raspravu o tome kako...

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu martu 2024. godine iznosi 1.394...

Ministar privrede Zeničko-dobojskog Samir Šibonjić sa saradnicima je posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica....