Akademija Mostar Starog Grada uskoro će brojati 100 članova, juniori državni prvaci

Podijeli članak:

Čelnici Mostar Starog Grada Staklorada u posljednje vrijeme posebnu pažnju poklanjaju radu Akademije jer žele da što više njihovih futsalera u budućnosti dolazi iz vlastitog omladinskog pogona.

Da se u ovom segmentu dobro radi u klubu potvrđuje činjenica da su juniori FC Mostar SG šampioni države.

Oni su predvođeni trenerom Memsudom Pandurom u aprilu u dvorani “Midhat Hujdur” u Mostaru pobijedili vršnjake iz MNK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje s ubjedljivih 9:1 u finalu završnog turnira Premijer futsal U-19 lige Bosne i Hercegovine.

Akademija Mostar SG trenutno broji oko 70 članova, a velike zasluge za uspjehe ima glavni trener Adnan Kadrić, te njegov pomoćnik Benjamin Šikalo.

Adnan Kadrić dobro je poznato lice ljubiteljima nogometa u našoj zemlji. U igračkoj karijeri nastupao je za Velež, Osijek, Gošk, Čapljinu…

– Polako idemo prema našem cilju, a to je Akademija koja će u budućnosti biti baza za seniorsku ekipu. Naravno da je za to potrebno još godina, jer ništa neće doći preko noći. Mladi su naša budućnost. Na domaćim turnirima, ali i međunarodnim takmičenjima redovno osvajamo pobjedničke pehare i medalje. Trenutno je u toku upis novih članova i nadamo se da ćemo se približiti brojki od 100 – kaže Adnan Kadrić.

Kadrić ističe da se rad Akademije temelji ne samo na futsalu, nego i na stjecanju novih iskustava, zabavi, prijateljstvu i zajedništvu.

– Naših 70 članova trenutno se takmiči u kategorijama ciciban, pretpioniri i juniori. Znači da radimo s djecom od četiri do 18 godina. To je jedna lijepa sportska priča koja se širi i izvan prostora Mostara. Futsal kao ekipni sport izuzetno je pogodan za motorički razvoj djeteta i čitav niz ostalih osobina i sposobnosti. Drago nam je što više roditelja dovodi svoju djecu i to je pokazatelj da smo na pravom putu. Hvala svima u klubu na povjerenju, a posebno predsjedniku Amelu Bajgoriću – kaže Adnan Kadrić.

This slideshow requires JavaScript.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u BiH u drugom kvartalu iznosila je...

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.

Turistička zajednica općine Jajce 27. i 28. septembra obilježava Svjetski dan turizma.

Sudeći prema iskustvu iz perioda inflacije, nakon što gorivo ponovno bude skuplje – uslijedit...

Nermina Kovač je samohrana majka troje djece.