Search
Close this search box.

Ahmedhodžić nema razloga za osmijeh, trener najavio njegov odlazak

Podijeli članak:

Kapiten Sheffield Uniteda i igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić nakon dugo vremena nije počeo utakmicu Oštrica od prve minute, već je kao rezerva ušao u 69. minuti protiv Bournemoutha, što je njegov trener Chris Wilder i najavio prije meča.

Ahmedhodžić je bio blizu odlaska iz kluba još u januaru, ali je odlučio ostati i boriti se za opstanak svog tima u Premiershipu.

Nakon toga, njegova forma je pala, ali interesovanje klubova za njega ostaje, te Wilder ne isključuje mogućnost njegovog odlaska na kraju sezone.

“Anel je dobar igrač, ali postoji interesovanje za njega i biće interesovanja za njega. Ali mislim da on ne bi trebao gledati dalje od sljedeće utakmice, i sigurno to ne radi.”

Neki navijači nisu zadovoljni što je Ahemdhodžiću povjerena kapitenska traka, ali Wilder smatra da naš fudbaler ima sve karakteristike pravog lidera.

“Lično, ne mislim da je to razlog zašto nas Arsenal i Villa gaze – zato što je Anel kapiten – i mislim sam da je bio izvanredan protiv Wolvesa i Lutona. Ovo su stvari sa kojima se morate nositi, bilo da je to Anel ili da sam to ja. Kada stvari budu dobro, ljudi će reći pristojne stvari o Anelu, a možda kada ne idu, kao kapiten tima, on mora preuzeti tu odgovornost.”

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Pred sudom u austrijskom Velsu danas se pojavio državljanin Crne Gore (40) koji se...

Turistički kompleks „Grad sunca“ Rodoljuba Draškovića u Trebinju od početka gradnje je privilegovan jer...

Poslanici u Turskoj u skupštini na dnevnom redu imali i raspravu o tome kako...

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu martu 2024. godine iznosi 1.394...

Ministar privrede Zeničko-dobojskog Samir Šibonjić sa saradnicima je posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica....

Podaci “Polazne studije o ekonomiji brige i njege u Bosni i Hercegovini” koju je...