Jajce Online
KULTURA

Adnan Hasković i Ahmed Imamović u Bodrumu snimaju film “Moonchild” u produkciji Netflixa

Adnan Hasković i Ahmed Imamović u Bodrumu snimaju distopijski film “Moondchild” u produkciji Netflixa. Riječ je o režiji Emrea Cosara, a kreativni direktor je Fatih Akin, koji je cijenjeno ime u filmskoj industriji.

“Moonchild” je postapokaliptični film čija se radnja događa u 4000. godini. Svijet je pod vodom nakon nuklearne katastrofe. Civilizacija je na rubu nestanka, a oni koji su uspjeli preživjeti se bore sa džinovskim mutantima, ribama predatorima i zavodljivim sirenama.

Ovo je također filozofska priča u koju je uključen reditelj. Njegova priča o mentalnoj iscrpljenosti bit će paralelna fizičkoj iscrpljenosti glavnih likova tokom filma.

Adnan Hasković igra jednu od glavnih muških uloga. Kazao nam je da je ovo do sada najintrigantnija uloga u karijeri. Riječ je o karakteru poput Šekspirovog Macbetha smještenog u budućnosti, s obzirom na to da igra poremećenog te krajnje beskrupuloznog i brutalnog kralja.

Ahmed Imamović je koscenarist projekta i specijalni supervizor rediteljskog departmenta. Adnan i Ahmed su i kreativni producenti filma. U “Moondchildu” će se, pored Adnana i mladih turskih glumaca, pojaviti i Rade Šerbežija.

Film će se do polovine ovog mjeseca snimati u Bodrumu, a ekipa se potom seli u Istanubul, gdje će snimati do kraja godine. Premijera se očekuje na jesen 2023.

 

 

(Klix)

Povezane vijesti

Adnan Omerović iz NP Tuzla nominovan za najboljeg glumca u Veneciji

admin

Legendfest privukao veći broj građana Novog Travnika

admin

“Šopovi dani na Plivi” u Jajcu od 1. do 9. oktobra

admin