Adnan Delić budući ministar privrede u Kantonu Sarajevo

Ovim putem vas želim obavijestiti da sam danas zvanično prihvatio kandidaturu ministra privrede u Kantonu Sarajevo, kazao je dosadašnji kandidat za načelnika opštine Novi grad Sarajevo Adnan Delić.

Ovu odluku nisam napravio sam, rekao je Delić.

Vaše povjerenje sa 20 hiljada unutar jedne općine u KS mi je potvrdilo ispravnost odabranog smjera djelovanja a i nametnulo obavezu da to ukazano povjerenje ispoštujem.Naša predizborna kampanja je rekla sve i ja ću se držati onoga što jesam bez stavljanja u fokus ičega osim čovjeka.

Istakao je kako je tokom izborne kampanje predstavljao privredna rješenja i najviše pažnje polagao privrednim temama.

Smatram da će mi taj pristup biti olakšica u iznalaženju rješenja za mnoge izazove koji su ispred nas u privrednom sektoru. Sa direktnim posljedicama pandemije i već ranijim izazovima u privrednom sektoru bit će ozbiljan posao kreirati pogodan privredni ambijent, podržati firme i preduzetnike u Kantonu Sarajevo u svakodnevnoj borbi i olakšati njihove uslove za rad kao i smanjiti visoku stopu nezaposlenosti.

Delić je obećao kako neće biti političar velikih obećanja i nedovoljnog rada.

Uvijek ću biti od onih koji će se truditi ukazano povjerenje i legitimitet opravdavati maksimalnim zalaganjem, konkretnim rješenjima i mjerljivim radom.

BHRT