Adin Tatarević pobjednik bajramskog turnira U Jajcu

Podijeli članak:

U prostorijama Šahovskog kluba Jajce u Domu kulture, dana 12.07.2022. godine odigran je šahovski turnir povodom vjerskog praznika Kurban-bajrama.

Na početku turnira prigodnim riječima u ime organizatora turnira, ŠK „Jajce“ obratio se član uprave Kluba Adin Tatarević, čestitavši svim igračima koji slave Bajram, zaželjevši dobru igru svim prisutnima na turniru i uspjeh na svim drugim područjima djelovanja.

Nakon toga prisutnima se obratio i pokrovitelj turnira, općinski načelnik gospodin Edin Hozan, koji je zaželio sretan Bajram svima koji slave i izrazio potporu i zadovoljstvo suradnjom s organizatorom turnira ŠK „Jajce“.

Turnir na kojem je nastupilo 20 igrača iz Šipova, Jajca, Donjeg Vakufa i Bugojna odigran je u devet kola po švicarskom sustavu sa tempom igre 10 minuta po igraču.

Nakon odigranih veoma uzbudljivih i kvalitetnih partija, pobjednik ovogodišnjeg bajramskog turnira je Adin Tatarević, član ŠK Jajce s osvojenih 7 bodova, koliko je osvojio i drugoplasirani Nihad Ohran iz Bugojna, ali s nešto slabijim dodatnim kriterijima. Treće mjesto zauzeo je Ervin Junuzović iz Donjeg Vakufa sa 6,5 osvojenih bodova, četvrto i peto su podijelili Denis Prasko i Hazim Malkoč sa 5,5 osvojenih bodova.

Četvorica prvoplasiranih su i novčano nagrađeni!. Daljnji poredak: Ivica Vojnović, Vojislav Crepulja, Salih Hadžić i Ismet Huskić sa osvojenih 5 bodova, Đemil Mecavica, Stipo Štrkalj, Duško Sakan, Ivan Jakovljević i Muharem Robović sa 4,5 osvojenih bodova, itd.

Novčane nagrade četvorici prvoplasiranih igrača uručio je u ime pokrovitelja turnira Đemil Meceavica. Nakon prigodne zakuske i tradicionalne bajramske baklave uslijedio je brzopotezni turnir „cuger“ u sedam kola po švicarskom sistemu na kojem je nastupilo 14 igrača.

Pobjednik turnira je Denis Prasko s osvojenih 6 bodova koliko je osvojio i drugoplasirani Adin Tatarevića, ali sa slabijim dodatnim kriterijima, treće mjesto osvojio je Fahrudin Mecavica sa 5,5 bodova koji su i novčano nagrađeni. Daljnji poredak: Đemil Mecavica, Hazim Malkoč i Vojisklav Crepulja sa 4 boda, Duško Sakan3,5 bodova itd.

Ovom prilikom izražavam zahvalnost načelniku općine Jajce Edinu Hozanu na sponzorstvu turnira, rekao je Zoran Crnoja, predsjednik, ŠK “Jajce”.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Sutra će na mezarju Stražba Bulićima u Jajcu biće ukopano tijelo Begana Majdanca, koji...

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...