78-godišnji vozač udario tri tinejdžerke nakon izlaska iz autobusa

Podijeli članak:

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila večeras kod Mostara u 19:15 sati, tačnije na ulazu u Blagaj povrijeđene su tri tinejdžerke i to dok su izlazile iz autobusa, potvrđeno je za Klix.ba.

Njih je vozilom povrijedio 78-godišnji vozač BMW-a. Kako nam je kazaodežurni tužilac djevojčice su nakon što su izašle iz autobusa koji je produžio put, prelazile cestu. Nakon što su pustile dva automobila koja su vidjele na cesti, i kad su krenule prelaziti cestu, pojavilo se treće vozilo koje ih je pokupilo.

“Djevojčice su 2007. godište, dvije su teško povrijeđene, jedna lakše, ukazuje im se medicinska pomoć i na svu sreću nisu životno ugrožene”, kazao je dežurni tužilac za Klix.ba.

Ističe da su uviđaj na mjestu nesreće obavili policijski službenici i da je vozilo izuzeto te da će se se sprovesti vještačenje.

“Vozač je 1945. godište i pružena mu je medicinska pomoć zbog životne dobi u kojoj je, ali nema tjelesne povrede i nije ugrožen. Kriminalistička obrada će biti provedena i podnesen je izvještaj nadležnom Tužilaštvu. Nakon što se provedu potrebna vještačenja vidjet ćemo šta je tačno bilo, ali u svakom slučaju, noćas neće biti lišen slobode i neće biti predložene mjere pritvora, jer nema zakonskih razloga za tako nešto”, zaključio je dežurni tužilac u razgovoru za Klix.ba.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Netfliks je objavio trejler za drugi dio šeste, ujedno i posljednje sezone hit serije...

Reporteri skopske Televizije Telma otkrili su i mjesto gdje je zakopan Panče Žežovski, ubijeni...

Ljekar trebinjskog Doma zdravlja Aleksandar Babić izgubio je bitku za život. Priča o doktoru...

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...