-Hvala Resulu Brkiću za vijesti i promociju koje je prenosio našim prijateljima, a oni širili dalje po društvenim mrežama.

Hvala mom sadašnjem poslodavcu Adnanu Čoriću, vlasniku “Edwin Automobile” na velikoj i beskrajnoj podršci u ovoj kampanji.

Hvala mojim vjernim prijateljima koji su mi davali nesebičnu podršku komentarima koje bi poželio svaki kandidat tokom kampanje.

Moja misija u ovoj političkoj “utakmici“ je na početku bila nešto sasvim drugo i od drugog nijeta. Taj nijet – namjera je hvala Bogu dragom ispunjena. Međutim, vaši komentari su ipak davali nadu da mogu i više. Ti komentari su mi davali nadu da se ipak i sa 30 mjesta može ući u OV Jajce. Nuđena mi je pozicija na listi s koje bi zasigurno imao više glasova i više šansi, ali nisam pristao.

Uvijek sam se borio i borit ću kroz i u životu oslanjajući se na dragog Boga i prijatelje.
Trideseta pozicija na listi je moj lični izbor. Ta pozicija je najbliža običnom insanu i zato sam je izabrao, jer sam i sam samo običan insan koji je želio da doprinese zajednici kroz politički angažman.

Oko 320 glasova nije bilo dovoljno da se uđe u OV Jace s liste saveza SDA, SBiH i A-SDA na kojoj je čast biti dio tima akutelnog i budućeg načelnika Edina Hozana. S drugih lista bilo je potrebno puno manje, što ćete i sami da se uvjerite kada uđete na stranicu CIK-a.

Nadam se da sam koliko toliko doprinio kampanji u kojoj je Edin Hozan stari/novi načelnik Jajca. Ovim putem, a i lično ću ga zamoliti da ne zaboravi našu opštinu Šipovo, a posebno ne smije da zaboravi Bošnjake Šipova koji su mi bili i ostat će motiv za svaku borbu za nas obične insane.

Možda sam se “zanio“ misleći da je dovoljan angažman od 1998 godine mojim prvim dolaskom i angažmanom kroz institucije IZ-e, a u službi narodu još kao učenik medrese.

Od 01.04.2003. godine moja predanost i rad kroz institucije MIZ Jajce počinje Šipovu koje je trajalo 15 godina, a u Jajcu moj doprinos je bio u IO MIZ skoro 12 godina.

Nisam nikada kroz kampanju spomenuo ništa od toga i to mi je čast. Mislio sam da ljudi pamte taj doprinos.  No, izgleda mi smo narod koji sve pamti osim dobra, a sve oprašta osim uspjeha.

Nisam razočaran i sretan za još jedno novo iskustvo.

Na kraju…

Čestitam svima koji su prošli u nadi da ih ne ponese vlast, te da služe običnom čovjeku.
Možda ponovo nekad!

Ko zna?

“Čovjek snuje, a Allah određuje “.

“Ko nije zahvalan ljudima, nije ni dragom Bogu “.

Zato veliko hvala dobri insani!!!

Veliki selam i pozdrav od Sadika Đulabića