U nastavku pročitajte saopćenje za javnost dr. Ismara Halilovića, predsjednika Naroda i pravde te kandidata za načelničku poziciju na Lokalnim izborima koji su se održali proteklog vikenda:

-Poštovani građani Jajca,

iza nas su prvi Lokalni izbori 2020. godine. Glasovi se još zbrajaju te konačan rezultat slijedi. Iskazujem zahvalnost svim glasačima koji su ukazali povjerenje Narodu i pravdi Jajce.

Čestitam svim izabranim kandidatima i želim iskren, odgovoran i pošten rad u budućnosti!

Iz analize: U našem gradu Jajcu rezultat je pokazao diskretne promjene. Općinsko vijeće će biti bogatije i novim i mladim kadrovima iz svih političkih opcija. Mi smo bogata zajednica.

U mjesnim zajednicama koje teško žive izborni rezultat je isti kao u prethodnih 25 godina. Velike promjene, promjene iztemelja su se dogodile u Sarajevu i drugim gradovima Bosne i Hercegovine kako za pozicije načelnika tako i na pozicijama općinskih/gradskih vijeća.

Nismo se služili nedozvoljenim i neprimjerenim stvarima i djelima. To pripada drugima. Velika je odgovornost u budućnosti. Imamo osnov za djelovanje. Vlast treba da bude u službi opšteg javnog interesa! Kako sam i obećao mi ćemo zastupati i tražiti transparentnost i jednakost! Nema odustajanja!

Dva naša kandidata, Esma Bešlić i Malik Turanović ispunjavaju uvjete, po broju glasova, za općinske vijećnike. Čestitam im i napominjem da ostanu dosljedni i istrajni u realizaciji programa i aktivnosti. Imaju punu podršku svih aktivnih članova i simpatizera.

Teško je napraviti veliku promjenu u malim sredinama! Građani su izašli na izbore i glasali. Izborni rezultat treba poštovati. Naše je djelovati na polju bolje i kvalitetnije budućnosti. Vrata Narod i Pravda Jajce su otvorena za sve iskrene simpatizere i građane koji će podržati promjene iztemelja.

 

S poštovanjem, Ismar Halilović