Najradije bih da odem iz ove države, kaže za “Avaz” Mujo Ahmetović rođeni Jajčanin koji je u svoje 43 godine života prošao pakao.

Mujo, koji je kao maloljetnik bio u obje vojske i TO i u HVO, ranjen je u glavu. Tada nije ni slutio da će najteže bitke imati poslije rata. Prije rata živo je u Jezeru kod Jajca, gdje mu je obnovljena donacijom kuća.

Uložio novac

Kako kaže, u kuću je uložio i krvavo stečen novac – oko 10.000 eura, ali je ostao bez krova nad glavom, jer mu je država uzela djedovinu.

– Imam ugovor da je Općina dozvolila da upišem svoju djedovinu na svoje ime. Sud je kuću dao općini i, evo, sada se nalazim u alternativnom smještaju u Mostaru. Hvala Gradu Mostaru i na ova 22 kvadrata, jer bi u protivnom živio sa ženom i djetetom ispod mosta – jada se Ahmetović koji živi u Mostaru.

Njegovoj tužnoj sudbini tu nije bio kraj. Izgubio je bebu od svega osam i po mjeseci. Ahmetović je potom krajem marta kada je zavladala korona ostao i bez posla, jer je radio kao turistički vodič.

Radi fizičke poslove

– Nema turista, samo domaći… Iako ne bih smio zbog ranjavanja, radim i fizičke poslove, jer računi stižu, a djetetu treba kupiti mlijeko – kaže Ahmetović i dodaje:

– Život me je istrošio, a teško je kada ti ljudi okrenu leđa. Za imovinu sam se žalio pa vidjet ćemo. Vjerujte da sam razmišljao da bubreg prodam – zaključio je Ahmetović.

Svi koji žele pomoći porodici Ahmetović, to mogu učiniti uplatom u “UniCredit banku” u Mostaru na broj žiroračuna 3385402500069266 za BiH. Za uplate iz inostranstva broj žiroračuna je 393381004017798513, SWIFT UNCR BA 22.

Više informacija možete dobiti na broj: 063/128-448.

 

 

 

(avaz)