U veoma hladnoj sportskoj dvorani u Novom Travniku, danas je odigrano V kolo No1 Lige mladih SBK/KSB.

Nakon tri sedmice pauze i odgođenih utakmica, naše selekcije danas su ponovo kročile na parket.

Odmjeravanje snaga započele su juniorske selekcije; koje su odigrale odličnu utakmicu. Bolji start je imala domaća selekcija; naši dečki nisu mogli pronaći svoj ritam te nažalost nisu uspjeli preokrenuti utakmicu u svoju korist. Na kraju zasluženo slavlje ekipe iz Novog Travnika.

Nakon najstarijih, na red su došli i najmlađi košarkaši. Nešto smireniji tok imao je ovaj susret; dobru igru pružile su obje selekcije, no kvalitetnija je bila domaća ekipa koja je na kraju ostvarila pobjedu. Ipak, u prvom planu bilo je zadovoljstvo i napredak djece koje se iz susreta u susret primjeti.

Za kraj kola, odličnu košarkašku predstavu pružile su pionirske selekcije. Od početka susreta naši dečki su nametnuli svoj stil igre te svoju dominaciju protezali kroz sve četiri dionice. Odlična timska igra u svakom segementu i zaslužena pobjeda.

Zahvaljujemo se domaćinu na fer i korektoj igri te čestitke na ostvarenim pobjedama. Također čestitke i našim košarkašima. Nadamo se pozitivnom nastavku sezone te što manje otežavajućih okolnosti.

kkvodopad.com