Poštovani mještani Šibenice,

za nas veliki projekt “Vodovod Pliva” privodi se kraju. Polovina našeg mjesta kroz cijelu godinu su pod redukcijom vode, jer naši izvori nisu u stanju zadovoljiti potrebe mještana.1 Dana, 10.11.2020 godine u suradnji s Općinom Jajce i JKP “Vodovod i kanalizacije” pustili smo Plivu u dva zaseoka, Grnesovci i Crnci te Osnovnu školu “Berta Kučera”.

U narednim danima očekivano da se uspostavi i puste nove pumpe u Žabarju koje će izbacivati dovoljnu količinu vode za potrebe MZ Šibenica,MZ Kruščica te Mz Bulići. Naš prioritet je bio u ove dvije godine da obezbjedimo našim mještanima vodu i da asfaltiramo najkritičnije nekategorisane ceste odnosno zaseoke, te smo u 2019. prikupili 70.000 KM za asfaltiranje za taj projekt smo podržani od strane Općine Jajce te asfaltirano 2 kilometra.

Zatim projekt ugradnje trafo stanice koja bi trebala da bude realizirana do kraja godine. Za narednu godinu planiramo završetak asfaltiranja zaseoka Potok, Grnesovci i Podhum.

Ovim putem se zahvaljivamo na odličnoj saradnji direktorom i šefovima JKP “Vodovod i kanalizacije” i ovim se putem zahvaljivamo načelniku Edinu Hozanu,koji je prepoznao naše projekte te ih u podržao i olakšao život u našoj mjesnoj zajednici, napisao je predsjednik MZ Šibenica, Samel Kurić.