Nezavisni blok Jajce upozorava da se više ne smije ignorisati rizik po/za zdravlje stanovnika, naših sugrađana i širenje pandemije, kojeg predstavljaju predstojeći lokalni izbori i smatra da se ne čini ništa kako bi se taj rizik minimizirao.

Očito je kako je svim političkim strankama i partijama u interesu samo da privuku birače i dobiju njihov glas, ne vodeći uopšte brigu o njihovoj sigurnosti i njihovom zdravlju, ne izdvajajući ovdje niti jednu stranku osim nas iz Nb. Jedino ova stranka nije uopšte održala niti jedan skup, niti izlazila u predizbornu kampanju.

Svaki dan i svako veće svi smo svjedoci dolazaka i izlazaka delegacija stranaka i partija koje su u našem gradu i vijeću parlamentarne, kako obilaze i mole građane za njihove glasove, tu ne izostavljamo ni nove partije i kandidata za načelnika općine koji vrbuje sve redom, da ga podrže i daju ono jedino što im je još od bogatstva preostalo, glas.

Razum građana će nadamo se prevladati. Jadne su to stranke i jadni kandidati istih, kada bez ikakvih mjera zaštite naših građana i vlastite samozaštite dolaze i lažu ih kako ih vole, cijene, kako im žele dobro, kako se bore za njih a ne za sebe, kako su samo došli da ih obiđu i vide šta im treba, ma jeste ali malo sutra, pa gdje ste gospodo bili prethodnih 2,4,6,8,10,12,14,16,18,20 godina,… za te iste građane i njihove potrebe, zar vi ne vidite tko sve izlazi da vas dočeka, starci i bake, nane, sredovječni ljudi koji žive sami bez pomoći bilo koga, svi mlađi članovi porodice su daleko u bijelom svijetu, a otišli su zbog dobre vlasti i naše “dobrote” i “finoće”…

Ovakvim potezima svih tih stranaka, dokazali ste i pokazali da ne želite dobro ni ovoj državi, ovoj općini, našim sugrađanima glasačima, a Boga mi dragog, ni sami sebi.
Primjećujemo kako nitko od njih ne koristi i ne spominje nikakve adekvatne mjere kojim bi se smanjila mogućnost širenja zaraze na sam dan izbora, a postoje rješenja koja možda ne mogu u potpunosti eliminisati rizik, ali ga barem mogu koliko-toliko smanjiti. Neka od njih su jednostavna, ali vrijedilo bi s njima pokušati, jer ako i jednog građanina pomoću njih sačuvamo od zaraze, isplatiće se.

Naš Nezavisni blok predlaže CIK-u BiH da pokuša glasanje na biračkim mjestima po abecednom redu u određeno vrijeme po terminima. Razmislite svi o tom prijedlogu, dobar je.

Građani, živjeli nam, želimo vam svako dobro ovog svijeta, vaš Nezavisni blok Jajce!