Razija Mujanović, team manager ženskih košarkaških selekcija Bosne i Hercegovine, na zvaničnoj Facebook stranici izdala je saopštenje za javnost u vezi igračice Nikoline Zubac.

Razija Mujanović, team manager ženskih košarkaških selekcija Bosne i Hercegovine, na zvaničnoj Facebook stranici izdala je saopštenje za javnost u vezi igračice Nikoline Zubac.

Proslavljena bosanskohercegovčka košarkašica poručila je da je Zubac za sebe zatvorila vrata nacionalnog tima naše zemlje.

“Dok se ja nešto pitam u KSBiH neću nikada zažmiriti i prešutiti na laži i kaljanje ugleda koji stvaramo! Nikolina Zubac je odbila moju pruženu ruku! Ista ta Nikolina Zubac me na pripremama prošle godine svojim ponašanjem potpuno razočarala i samu sebe otpisala, te si zatvorila vrata reprezentacije. Iz tog razloga i nije bila u pozvana na prošle kvalifikacijske utakmice”, napisala je Razija.

Team manager ženskih košarkaških selekcija BiH ističe da je na njeno insistiranje pružena druga šansa ovoj košarkašici.

“Na moje insistiranje odlučili smo da joj pružimo drugu šansu, te je pozvali kao 15. košarkašicu na pripreme kako bi svojim ponašanjem i radom na treninzima se nametnula i pokazala nam da na nju možemo ozbiljno da računamo. Ja sam je lično nazvala i meni je potvrdila svoj dolazak na okupljanje! Na osnovu toga poslali smo poziv na adresu kluba i njoj povratnu avionsku kartu”, stoji u saopštenju, te se dodaje:

“Četiri dana poslije dobijamo e-mail na engleskom jeziku koji Nikolina potpisuje, a koji je očigledno sastavio njen menadžer. Jako držim do svog ugleda i neću dozvoliti da nam menadžeri određuju ko će igrati za reprezentaciju, a ko ne! A i zaštit ćemo naše košarkašice od takvih menadžera i klubova koji nisu u stanju da im riješe radne dozvole za šta su oni direktno odgovorni! Lično ću se zalagati da se provedu sve potrebne procedure kako bi se dokazale naše tvrdnje”.

Mujanović je poručila da ovakvi ispadi neće narušiti atmosferu u našem timu.

“Učinili smo sve u okolnostima kakve jesu da osiguramo domaćinstvo za utakmice kvalifikacija u Sarajevu na najvećem nivou i stoga idemo završiti započeti posao. Atmosferu u reprezentaciji ne mogu narušiti sitni ispadi pojedinaca. Djevojke koje su pobjedile Rusiju i Švicarsku su okosnica našeg tima, dišu kao jedna i stoga sve ću učiniti da se osjećaju kao šampionke! Mi smo #Zmajice i Evropsko prvenstvo 2021. godine je naša šansa da pokažemo svijetu šta možemo. Budite naš 6. igrač kao i uvijek”, poručila je Razija.

KOMENTARI

Scsport.ba