Najveća priča pobjede Dinama u Šobeniku proteklog vikenda (0:2) je Izet Hajrović.

Najveća priča pobjede zagrebačkog Dinama u Šobeniku proteklog vikenda (0:2) je Izet Hajrović.

Reprezentativac BiH se vratio u ekipu nakon više od osam mjeseci, zadnji je put igrao za Dinamo 16. februara u Osijeku, Dinamo je tada izgubio, a onda preselio u drugi plan. Onda ga je Mamić poslao u drugu ekipu, klub mu tražio novu destinaciju, on je trenirao u Maksimiru s B timom, nije igrao, čekao rasplet. Pa ga je, s obzirom da nije napravio transfer, Mamić ipak vratio u prvu ekipu.

Ispalo je to sve malo nespretno, jer Dinamo nije Hajrovića prijavio za Evropu. I bio je Hajrović dobar, razigran, imao je i veliku šansu na početku susreta, pišu zagrebačke Sportske novosti.

Sam je bio na Labroviću, ali mu je šibenski vratar sjajno skinuo. Potom je Hajrović još dvaput pucao s vrha šesnaesterca, pokraj gola, ali najavio je da ne misli samo formalno nastupati već i ozbiljno pokušati zaraditi povjerenje Zorana Mamića. Makar samo u HNL-u, kad već u Evropskoj ligi nema pravo nastupa.

“Bilo je lijepo, zadnju sam odigrao u drugom mjesecu. Drago mi je da sam se vratio, bilo je sasvim OK za prvu utakmicu. Bitno je da smo pobijedili, idemo dalje”, kratko je rekao povratnik Hajrović.

KOMENTARI

Scsport.ba