Današnjim zajedničkim fotografisanjem predstavnika SBB-a s kandidatima SDA-SBiH-ASDA ozvaničena je podrška kandidatu Edinu Hozanu za načelničku poziciju na predstojećim lokalnim izborima.

Ovim činom potvrđena je ideja probosanskih patriotskih stranaka za očuvanje domovine Bosne i Hercegovine kao i samog grada Jajca.

Iz SBB-a su kazali da daju samo podršku kandidatu Hozanu u cilju jačanja probosanskog bloga u Jajcu, a da nemaju nikakve veze sa SDA, jer SBB  ima svoju vrlo kvalitetnu listu kandidata za Općinsko vijeće.

– Podrška kandidatu Edinu Hozanu nikako ne znači koaliciju sa SDA, jer će se o koalicijama odlučivati nakon izbora, na bazi izbornih rezultata – rekli su iz SBB-a.

Zahvalnost na podršci izrazio je i sam načelnik Hozan.

-Zahvalni smo OO SBB Jajce na ukazanom povjerenju, ovo je samo logički slijed i nastavak naše dobre saradnje. U prethodnom periodu realizovali smo mnoge važne infrastrukturalne projekte, te želimo da nastavimo s njihovom realizacijom i u naredne četiri godine, zbog dobrobiti naših građana i stvaranja još bolje životne sredine u Jajcu, rekao je Hozan. U narednom periodu ozvaničit će se podrška Edinu Hozanu od strane još jedne političke opcije u Jajcu.

Ova predizborna kampanja uveliko se razlikuje od prethodnih, a nažalost, svjedoci smo da je u zadnjih par dana došlo do ekspanzije koronavirusa u Bosni i Hercegovini. Akteri današnjeg sastanka skrenuli su pažnju na važnost poštivanja svih epidemioloških mjera koje nalažu nadležne institucije, jer je zdravlje ljudi ispred svega!

 

 

(Jajce Online)