NK Metalleghe je lider u kantonalnoj ligi SBK, a Sulejman Smajić je predvodnik mladog tima. Jajčani su odlučili napustiti Prvu ligu FBiH i krenuti od nule, a okosnicu tima čine mladi igrači. Smajić je tu da im pomogne, kako na terenu, tako i van njega.

“Pandemija COVID-a mnogo toga je promijenila u svim životnim sferama pa tako i u nogometu. NK Metalleghe BSI se vratio u najniži nogometni razred, a ja sam odlučio da u skladu sa mojim godinama , aktivnim igranjem pomognem klubu koji je meni mnogo dao i pomogao na zalasku moje profesionalne karijere. Pokušavam da svoje iskustvo i znanje na samom terenu u igri prenesem saigračima, među kojima je i dosta njih tek izašlo iz juniorskog pogona. Nadam se da u tome i uspijevam,“ naglašava Smajić.

Nastupao je za najveće bh. timove, okušao su i u inostranstvu, a nosio i dres reprezentacije.

Prošle godine je bio igrač te sportski direktor Jajčana.

“Ipak prednost dajem terenu, gotovo cijeli svoj život sam proveo na terenu. Evo i sada, ova uloga mi ne pada teško, uživam u igri, igram za dušu, na samom terenu saigrače usmjeravam, dajem savjete… pa se nadam da i neke moje kritike shvataju kao pozitivnu stvar.  Poslije utakmice se družimo, pojedemo ćevape… Nadam se da od mene imaju veću korist nego štetu“.

Postigao je dva pogotka i dodao četiri asistencije u ligi koja i ne donosi puno zahtjeva.

“Kada volite nešto kao ja nogomet, nema veze koji rang igrate. I u ovom rangu ima lijepih golova, poteza, golmanskih odbrana…Ekipe nemaju rezultatskog imperativa, nogomet je u prvom planu. Naravno, ja i dalje volim pobjeđivati. Igraću dok mogu, dok trebam klubu, dok u meni još uvijek ima tog natjecateljskog žara“.

 

(SportSport.ba)