Jevgenij Anisimov (33) nije želio ostaviti svog sinčića Mišu u sirotištu, kao što je željela njegova žena. Miša se rodio s Down sindromom, a Jevgenijeva žena na kraju ih je napustila.

Sreća nakon rođenja sina u ovoj je ruskoj porodici trajala minutu i 39 sekundi. Tad je ljekar rekao: “Bojim se da je vaša beba rođena s Down sindromom.”

“Nisam znao šta da uradim kad sam saznao za to. Mislio sam da moram isključiti sve emocije, postati racionalan, podržati ženu jer sam mislio da je njoj teže. Rezultati analize došli su za nekoliko dana, a ljekari njoj dotad nisu ništa govorili”, ispričao je mladi otac za Bored Pandu.

Sjećam se da sam tad izašao iz bolnice i zaplakao, ali ne dugo. Kasnije sam se osjećao posramljeno zbog tih suza. U mom životu se nije dogodilo ništa loše, i dalje sam imao obje ruke i noge, svoje znanje, odlučnost, aktivnost, znatiželju… Sve se dogodilo kao što sam planirao, rodio mi se sin. No moje dijete je bilo posebno, njegov život i budućnost su drugačiji”, rekao je, prenosi Index.hr.