Jučer je upriličena svečanost otvaranja novog kabineta informatike u OŠ „Berta Kučera“ u Jajcu, uz poštivanje propisanih mjera i ograničen broj prisutnih.

Svečanosti su, pored osoblja Škole, prisustvovali brigadir Selim Gokcegoz, komadant Turske vojne misije u BiH sa svojim saradnicima, predstavnici LOT tima iz Travnika, ministar privrede u Vladi SBK Nisvet Hrnjić, te predstavnici Općine Jajce. Komandant Turske vojne misije u BiH je istakao važnost mirovnih snaga i povezanost naroda BiH i Turske, a spremnost na pomaganje našoj zemlji pokazana je donacijom ovog kabineta. Zaželio je sreću učenicima i nastavnicima Škole, prije svega u prevazilaženju problema sa pandemijom, ali i u savladavanju gradiva. Nije krio zadovoljstvo što je u Jajcu, a najavio je i dalju saradnju kako sa školom tako i sa drugim ustanovama u našem gradu.

Ministar Hrnjić se zahvalio prijateljima iz Turske, te naglasio spremnost za povezivanje i u drugim oblastima, prije svega privrede.

Na kraju se obratio direktor OŠ „Berta Kučera“ Jajce Fikret Čančar, koji se zahvalio Turskoj vojnoj misiji u BiH, a posebno LOT timu iz Travnika sa kojima je saradnja redovna i koji su prisutni u Školi kroz projekte edukacije u borbi protiv neeksplodiranih ubojitih sredstava i drugim projektima.

Zaslužnima je uručio zahvalnice, a za goste prigodne poklone. Predstavnici Turske vojne misije su također uručili poklone za prisutne nastavnike škole.

(Jajce Online)