U organizaciji Fashion M-a i direkcije Fotomodela BiH održano je 3. predtakmičenje za Izbor Fotomodela FBIH. Ovo je druga sezona ovog zanimljivog show programa koji ima za cilj pronalazak komercijalnih lica za poslove modelinga,reklama,muzičkih spotova…

Direkcija kroz pripreme radila je na obuci mladih djevojaka kroz radionice javnog nastupa, pravilnog držanja, rada pred kamerama i ostalih segmenata potrebnih za scenu. Slogan projekta je „Brendiraj se i plasiraj” te u skladu s tim organizator daje šansu mladim damama iz malih sredina da postanu dijelom javne scene BiH i regiona.

Na trećem predtakmičenju predstavilo se 11. djevojaka iz Jajca te se borilo za plasman i titulu koja im je obezbjedila učešće na federalnom nivou takmičenja. Šest prvoplasiranih steklo je pravo učešća na federalnom takmičenju, a tome će prethoditi izrada book-a,vpripreme i učešće na njihovoj prvoj reviji u Bugojnu.

Na dalje takmičenje se plasirala Doris Šimunović titula FOTOMODEL FACEBOOKA, Maja Bilić titula FOTOMODEL FASHION M, Amina Kurić titula FOTOMODEL MEDIJA,Tea Brtan titula II PRATILJE FOTOMODELA, Barbara Radić titula i PRATILJE FOTOMODELA i pobjednica večeri prelijepa Viktorija Cafurek TOP FOTOMODEL GRADA JAJCE.

Trenutno je u toku priprema relalizacije,obuke učesnica za federalno takmičenje te priprema izrade promotivnih fotografija te učešće na modnoj reviji.Direkcija će povesti računa o fizičkom i mentalnom stanju učesnica kroz pripreme koje slijede u narednom periodu.

Generalni pokrovitelj show-a je bio Caffe City AA,oficijalno piće izbora je Eisberg energy drink,za frizure i make up učesnica pobrinuo se Beauty studio „Lotos“.U dva izlaza djevojke su se pojavile u prelijepim outfitima butika „Shooter“.Predivne bukete za djevojke koje su prošle priredila je cvjećarna „Agria“.Zahvaljujemo se Fitness centru „Olimpija“ kao i butiku „Shooter“ na prelijepim poklonima.

Općinski načelnik Edin Hozan obećao je prijem direkcije i pobjednica i podršku projektu koja će biti realizirana narednih dana.

 

 

(Jajce Online)