Načelnica Opštine Mrkonjić Grad  Divna Aničić dodijelila je u ponedjeljak, 28. septembra 2020. godine čekove za finansiranje projekta mjesnih zajednica za koje će opština izdvojiti 50.000 KM.

Načelnici Divni Aničić bilo je drago što je pristigao veliki broj  projekata, te što predsjednici mjesnih zajednica i  članovi savjeta sa drugim gradjanima prepoznaju manje probleme, koji su organima uprave teže prepoznatljivi.

Na Javni poziv pristiglo je oko 40 projekata, a podršku je dobio 21 projekat iz 17 mjesnih zajednica iz različitih oblasti, koje jednim dijelom finansiraju i građani.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Podrašnica, Miodrag Lazendić rekao je da su dobili 2.160KM za nabavku stočne vage, koja će stanovništvu sela Podrašnica, koje se isključivo bavi poljoprivredom i uzgojem stoke, biti od velike koristi.

Jovana Vasić, predsjednica Savjeta mjesne zajednice Baraći, saopštila nam je da su im odobrena sredstva u iznosu od 3.000KM za sanaciju autobuskog stajališta i postavljanje pločica na ulazu u mjesnu zajednicu.

 

 

(ŠIK radio)