Kosa je nešto što svi imamo, i svaka je različita jer postoje hiljade različitih kombinacija boje i izgleda kose, od ravne i kovrčave, do tanke i guste, od plave do crne. Kosa naraste oko jedan centimetar mjesečno, a kad naraste dovoljno, svi hrlimo kod frizera.

Stari ljudi umiju da kažu da će pekar i frizer uvijek imati posla, a da je to stvarno tako pokazuje i činjenica da u malom gradu kakav je Jajce postoji više od osam frizerskih salona, i to u užoj gradskoj jezgri.

Dok većina bh. građana odlučuje potražiti sreću u inozemstvu i tamo zarađivati za hljeb, uvijek ima i onih koji se odluče i odvaže da ostanu u našoj zemlji, ali i da pokrenu vlastiti biznis kako bi opstali. Jedan od takvih je i bračni par Mešinović, koji su svoju priču, vezano za frizerski salon, započeli prije devet godina.

Mirnesa i Jasmin će se potruditi da vaša kosa izgleda neodoljivo i savršeno, tako što će svoje kreativno znanje i vještine prenijeti na nju. Ako tragate za jedinstvenim, prepoznatljivim stilom, frizerski salon “Emina” upravo će vam to omogućiti.

Garantuju vam zadovoljstvo već pri ulasku u njihov salon, gdje će vas dočekati stručno i ljubazno osoblje.

U razgovoru s Mirnesom Mešinović saznali smo da su prošli kroz tegobno razdoblje tokom pandemije, ali na posao se ipak ne žale. Kaže da je zadovoljna uprkos svim nedaćama koje su pogodile našu zemlju. Osim što je vrsna majstorica svoga zanata, njoj je, ipak, najdraža titula majke i supruge.

Mirnesa se odnedavno uključila i u politički život u našem gradu Jajcu (ASDA), jer želi poboljšati socijalnu pravdu, a zalagat će protiv svih oblika diskriminacije, a pogotovo za prava žena.

Frizerski salon “Emina”, pruža profesionalne frizerske usluge: muško šišanje, muške frizure, moderne muške frizure; Žensko šišanje, moderne ženske frizure, svečane frizure, izvlačenje pramenova te nadogradnja kose.

Ono što ih čini prepoznatljivim i prestižnim salonom jesu kvalitet, profesionalnost, vještina, ljubaznost i odlična komunikacija s klijentima.

Svi koji žele kvalitetan tretman u ovom salonu, mogu ih posjetiti u ulici Sadije Softića b.b. odnosno u neposrednoj blizini Omer-begove kuće koja je jedan od 30 nacionalnih spomenika BiH u Jajcu.

(Jajce Online/PROMO)