Naslovnica SREDNJA BOSNA U Zenici policija presrela dva vozila u kojim je krijumčareno deset migranata

U Zenici policija presrela dva vozila u kojim je krijumčareno deset migranata

64
U Zenici policija presrela dva vozila u kojim je krijumčareno deset migranata

Pripadnici državne Agencije za sigurnost i zaštitu (SIPA) u koordinaciji sa pripadnicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona večeras su na području Zenice izveli akciju lociranja i privođenja stranih državljana koji su na ovom području boravili nelegalno i osoba koje su im pomagale u nelegalnoj migraciji, krijumčarivši ih u putničkim vozilima.

Kako je javio porta Zenicablog s mjesta događaja, na lokalitetu blizu petlje na putu M17 u naselju Blatuša, locirana su i zaustavljena dva vozila u kojima je pronađeno i iz kojih je privedeno deset stranih državljana, koji nisu posjedovali nikakve dokumente o boravku u BiH.

Svi oni su potom predati u nadležnost SIPA-e, čiji pripadnici bi ih trebali tokom noći prebaciti u jedan od imigracionih centara.

Nije poznato da li je prilikom zaustavljanja i pretresa kod migranata pronađeno bilo šta od nedozvoljenih sredstava.

Kako nam je rečeno, u narednom periodu će u saradnji sa drugim nadležnim bh. agencijama biti pojačane aktivnosti na zaustavljanju i sprečavanju nelegalnog kretanja migranata, pogotovo na gradskim područjima, zbog sve izraženijih i češćih incidentnih situacija u kojima su akteri upravo stranci koji se nelegalnim kretanjem “balkanskom rutom” pokušavaju dočepati Zapada.

Pripadnici SIPA-e i sinoć su u ZDK uhapsili dvije osobe zbog krijumčarenja 10 migranata iz Afganistana.

U Zenici policija presrela dva vozila u kojim je krijumčareno deset migranata

Preuzeto sa Srednja Bosna