Naslovnica SREDNJA BOSNA Fojnica očekuje pomoć od kantona i FBiH, svi se boje najcrnjeg scenarija...

Fojnica očekuje pomoć od kantona i FBiH, svi se boje najcrnjeg scenarija za Reumal

44

Fojnica očekuje pomoć od kantona i FBiH, svi se boje najcrnjeg scenarija za Reumal

Na današnjoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Fojnica na kojoj je razmatrano aktuelno stanje u Lječilištu Reumal jednoglasno su usvojena tri zaključka. 

– Općinsko vijeće daje potpunu podršku trenutnoj Upravi Reumala; mole se radnici Reumala na solidarnost u ovom teškom periodu zarad očuvanja svojih radnih mjesta; obavezuje se načelnik i Općinsko vijeće Fojnica da inteziviraju aktivnosti sa federalnim i kantonalnim institucijama na iznalaženju rješenja za dugoročnu finansijsku stabilizaciju.

Na sjednici su se vijećnicima obratili izvršni direktor Reumala Alija Mukača, fojnički načelnik Sabahudin Klisura, a zatim i uposlenik Reumala Nasir Selimović.

Svi su istakli da se boje najcrnjeg scenarija, a do kojeg dovode nebriga države, neprepoznavanje vrijednosti Reumala za Fojnicu i državu u vremenu koronavirusa.

Šef kluba SDA, Almir Zulum, je kazao da je Reumal bitniji od svih nas i da je ovakvo stanje u Reumalu, jedan radnik na jednog gosta, neodrživo te da je neophodna nova sistematizacija radnih mjesta koja bi prepoznala samo prave potrebe Reumala, piše Faktor.

Preuzeto sa Srednja Bosna