Prije tri dana, oko 19 sati, u sali Mješovite srednje škole pronađena je učenica ove škole sa vidnim povredama. Odmah je o ovome obaviještena policija, potvrdio je za Oslobođenje portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić.

– Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su policijski službenici. Oni su potvrdili navode ove prijave. Maloljetnica je prevezena u Dom zdravlja Donji Vakuf gdje joj je ukazana ljekarska pomoć. Nakon toga, upućena je u Kantonalnu bolnicu Travnik. Prema dosadašnjim saznanjima, sa ovim slučajem su povezane četiri maloljetne osobe, protiv kojih su odmah poduzete odgovarajuće zakonske mjere, u saranji sa Tužilaštvom SBK i Centrom za socijalni rad, kazao nam je Hodžić.

Na društvenim mrežama pojavili su se brojni komentari o tome kako je djevojčica zapravo silovana, ali da se o tome, iz neobjašnjivih razloga, šuti, aludirajući na pokušaj zataškavanja slučaja.

– Prema našim dosadašnjim saznanjima, djevojčica je imala povrede na licu, ispod oka. Međutim, do sada nismo dobili informaciju iz Kantonalne bolnice Travnik da postoje povrede koje bi ukazivale na silovanje, dodao je Hodžić.

 

 

(oslobodjenje.ba)