Uskoro se na Novoj BH premijerno počinju emitirati novi nastavci hit-serije “Lud, zbunjen, normalan”. Prema našim informacijama, riječ je o 11. sezoni.

Naime, godinama se aktuelni nastavci megapopularnog projekta emitiraju samo u Hrvatskoj, jer ih jedna TV kuća iz susjedstva otkupljuje, dok se publika u našoj zemlji morala zadovoljiti reprizama.

U glumačkoj ekipi je i mladi Taik Džinić, koji tumači lik Džebre, unuka Izeta Fazlinovića.

– Uzbuđenje je, naravno, prisutno jer će seriju sada gledati publika koja mene okružuje, moji roditelji, rodbina, prijatelji. Trema jeste prisutna, mada, vidjevši kakve su reakcije iz Hrvatske i Crne Gore, očekujem da će i bh. publika s oduševljenjem prihvatiti sve ono što smo napravili – kaže Džinić za “Avaz”.

Mladi glumac je jednu od svojih prvih uloga ostvario u “Lud, zbunjen, normalan”. Postao je prepoznatljivo lice, a, kako kaže, to mu imponira jer je to na neki način znak da je na dobrom putu.

– Sva moja dosadašnja iskustva s ljudima su pozitivna, to što me prepoznaju mi ne stvara stres. Činjenica da se publika veže za neki lik je samo potvrda da si dobro odradio posao. Sve to mi može uljepšati dan kada vidim koliko ljudima to znači – ističe Džinić.

Glavni glumac serije “Lud, zbunjen, normalan” Mustafa Nadarević se već mjesecima bori s karcinomom pluća i trenutno se nalazi u bolnici u Zagrebu.

Naš dogovor

Kako nam je otkrio Tarik, ekipa serije ima interni dogovor da se Nadarević ne uznemirava.

– Naš dogovor je da samo određeni broj ljudi iz produkcije kontaktira s Mustafom Nadarevićem. Ne čujemo se pojedinačno s njim, jer smatramo da je njemu sada potreban mir – otkriva Džinić.

U moju korist

Džiniæć je ove godine diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. I to u jeku pandemije koronavirusa.

– Niko od nas nije navikao na ovakvu situaciju. Na mene je najviše utjecao stres zbog neizvjesnosti šta će i kako će biti. Ali, pozitivno gledano, meni je ova situacija došla kao neki vid odmora od svega. Ovo sam okrenuo sebi u korist i izvukao maksimum – ističe Džinić.

 

 

(avaz)