Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad su napodručju ove Uprave, u dane vikenda 19. i 20. septembra 2020. godine, realizovalipojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola.

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 195 učesnika u saobraćaju, od kojih su 183 podvrgnuta testu utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu i tom prilikom je 26 učesnika u saobraćaju sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod 3 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,01 od 0,30 g/kg, kod 11 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 od 0,80 g/kg, kod 8 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 od 1,50 g/kg, a kod 4 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg koji su i lišeni slobode.

Tokom akcije, sankcionisano je i 19 učesnika u saobraćaju, zbog počinjenih drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji nisu bili predmet akcije.

Policijska uprava Mrkonjić Grad apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

 

 

(Jajce Online)