Povodom nemilih događaja koji su se desili danas na području općine Jajce, općinski načelnik Edin Hozan upućuje izraze najiskrenijeg saučešća porodicama Ćosić i Kliko.

Tokom jutra Načelnik Hozan i direktorica JU „Centar za socijalni rad“ Indira Mehić-Čejvan posjetili su porodicu Ćosić koja je u požaru izgubila kćerku Nikolinu. Suosjećajući u boli s porodicom Ćosić i gubitkom jedanaestogodišnje Nikoline učenice OŠ „Berta Kučera“, Hozan ponudio je pomoć u rješavanju smještaja ove četveročlane porodice i pozvao sve da se uključe kako bi se Ćosićima trajno riješili stambeno pitanje.

Općina Jajce porodicu Ćosić je smjestila privremeno u stan za hitne slučajeve koji je već nekoliko godina u nadležnosti Centra za socijalni rad i stavila se na raspolaganje u trajnom rješavanju stambenog pitanja ove porodice. Ovom prilikom načelnik Općine Jajce Edin Hozan zahvaljuje svima koji su se javili i ponudili pomoć, a posebno MDD „Merhamet“ Jajce i grupi “Srcem za stanovnike Jajca”.

Još jednom Općina Jajce izražava žaljenje za gubitkom svojih sugrađana koji su u nesreći izgubili živote i upućuje svoju duboku sućut porodici Kliko koja je u nesretnom slučaju izgubila sina, supruga, oca i brata te porodici Ćosić koja je u požaru izgubila kćerku i sestru.

 

 

(opcina jajce)