Јedanaest porodica iz Banjaluke, Gradiške, Prnjavora, Kneževa i Kotor Varoši dobilo je donaciju za obnovu stambenih objekata, ukupne vrijednosti 110.000 KM.

Sporazume o donaciji potpisali su federalni ministar za izbjegle i raseljene osobe Edin Ramić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, te predstavnici navedenih lokalnih zajednica.

Radojičić je rekao da Banjauka, kao i druge lokalne zajednice iz kojih su ovi korisnici, treba da im budu na raspolaganju kada je riječ o rješavanju drugih formalnih pretpostavki za realizaciju ove donacije.

Zahvalio je Federalnom ministarstvu što su na ovaj način pomogli povratnicima kako bi mogli da ostvare normalnije uslove za život.

Ramić je naglasio da ministarstvo ima korektnu saradnju sa svim gradonačelnicima i načelnicima, te da zajedno realizuju određene projekte.

Načelnik Opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da su prošle godine sa ovim ministarstvom realizovali određeni infrastrukturni projekat u mjesnoj zajednici Mravica, vrijedan više od 200.000 KM, a da je ove godine u planu infrastrukturni projekat za MZ Babanovci.

Povratnik u Kotor Varoš Edin Vilić istakao je da će mu donacija itekako pomoći za rješenje stambenog pitanja njegove porodice, saopšteno je iz Federalnog ministarstva za izbjegle i raseljene osobe.

bhrt.ba