Savez za bolju budućnost na lokalne izbore u općini Jajce izlazi s listom od 15 kandidata. SBB ove godine izbore dočekuje s velikim optimizmom, posebno kada je općina Jajce u pitanju.

Sa sigurnošću tvrdimo da imamo jednu od najboljih listi koju predvodi magistar političkih nauka. Lista je spoj mladih i obrazovanih novih lica i dokazanih obrazovanih boraca za Jajce, odnosno našu širu lokalnu zajednicu.

Kao takvi spremni smo uhvatiti se u koštac sa svima kako bi, kao bosanskohercegovačka i bošnjačka opcija srednjeg puta, kojoj su vjera, narod, tradicija, pravda i poštenje na prvom mjestu, građanima Jajca dali ono što im pripada, a to je društvo jednakih šansi i mogućnosti za sve.

Našem narodu nismo i nećemo obećavati „kule i gradove“, ali hoćemo biti narodni predstavnici u pravom smislu te riječi, borci za prava Bošnjaka i drugih građana u Općinskom vijeću. Hoćemo se boriti za prava običnog čovjeka.

Cilj nam je da s novim kadrovima, a svakim danom nam se javljaju mladi i obrazovani, donijeti promjene u Jajcu, ne one velike za koje trebaju godine, ali možemo donijeti promjene u promoviranju poštenog načina vođenja politike.

Želimo biti zastupnici običnog bosanskog čovjeka, koji nema koga nazvati, nema kome predstaviti svoj problem i nema od koga zatražiti pomoć. Brojevi telefona vijećnika SBB-a bit će javni i dostupni.

Želimo biti opcija koja će se boriti da se na konkursima u državnim institucijama i preduzećima zapošljavaju samo najsposobniji i oni kandidati koji će našem gradu donijeti promjene nabolje, a neće nas zanimati stranačka pripadnost.

Želimo biti opcija koja će promovirati znanje, a ne poltronstvo.

Na kraju, dokazali smo da smo opcija koja nije i neće šutjeti pred nepravdom.

Svojim velikim potezom pokazali smo da znamo biti faktor koji čuva i štiti interes bošnjačkog naroda u Jajcu. Iako smo imali više kvalitetnih kandidata za načelnika, nismo nikoga kandidirali, jer nismo htjeli biti dodatni faktor podjela Bošnjaka u Jajcu.

Za svoje građane, svoj grad i svoj narod naredne četiri godine odlučni smo još jače, snažnije i odlučnije voditi borbu kroz Općinsko vijeće. Želimo u okviru svojih mogućnosti pokušati zaustaviti talas odlaska naših građana iz BiH.

Naša vrata otvorena su svima koji žele biti dio promjena na bolje, stoji u saopćenju OO SBB Jajce.