Inicijativu obnove zgrade “DTV “Partizan” uputio je u maju 2015. godine GV Tuzla magistar ekonomskih nauka i aktuelni samostalni vijećnik u GV Tuzla Edim Kadić.

Udruženje građana “Kreka” je upriličilo ugradnju sačuvane cigle iz zida stare austrougarske zgrade “Partizana”- Kreka u novoizgrađeni objekat. Na ovaj simboličan način iz ovog udruženja poručuju da žele da naglase značaj održanja kontinuiteta rada institucije DTV “Partizana” u Kreki od daleke 1894. godine, kao simbola sporta, kulture, druženja i zajedničkog života ljudi različitog etničkog i kulturološkog porijekla.

Za mjesec dana Krečani, a i ostali građani Tuzle, počinju sa korištenjem novoizgrađenog objekta DTV “Partizan” u MZ Kreka. Stari Partizan, izgrađen je prije 126 godina, koristio se do početka rata (1992-1995) kada je pretvoren u skladište humanitarne pomoći, a nakon rata počinje njegovo propadanje.

Danas sam prisustvovao ugradnji cigle stare 126 godine u zgradu DTV Partizan. Uskoro će inicijativa koju sam pokrenuo 2015. godine u potpunosti biti realizovana. Hvala svima koji su pomogli u tome, a posebno udruženju građana Krečani Mjesne zajednice Kreka.” – izjavio je Edim Kadić.